Mısır Unlu Çıtır Karnabahar Kızartması (Muhteşem Soslu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
Sosu için ;
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- Çeşni baharat
- Kırmızı tatlı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Kızartmak için ;
- Yeterince sıvı yağ
Bulamak için ;
- Mısır unu
Mısır Unlu Çıtır Karnabahar Kızartması (Muhteşem Soslu) Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı ayıklayıp fazla ufalamadan bölerek yıkıyoruz.
- 10 dakika haşlayarak süzdürüp soğumaya bırakıyoruz. (fazla haşlarsanız dağılacaktır süreyi aşmamaya dikkat edelim. )
- Sos malzemelerini bir kapta pürüzsüz olana kadar çırpma teliyle karıştırıp karnabaharı sosa batırarak çatal yardımıyla süzdürüyoruz.
- Bir tabağa aldığımız mısır ununa bulayarak kızgın yağda arkalı önlü kontrollü şekilde kızartıyoruz.
- Peçete serili tabağa alarak fazla yağını süzdürüp servis tabağına alıyoruz.
- Ketçap ve mayonez eşiliğinde sıcak servis ediyoruz. 🍴.
Yemeklerde ara sıcak olarak veya kahvaltıya yapabileceğiniz dışı çıtır içi yumuşak yedikçe yediren bir tarif. 💕.
Ben patates baharatı kullandım isteğe göre çeşni baharat kullanabilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder