13 Şubat 2021 Cumartesi

Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi

 

Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase mısır (Konserve)
  • 2 su bardağı pirinç (Ben yasemin kullandım)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (1 parmak eksik )
  • 3 su bardağı su (Sıcak)

    Mısırlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • 2 su bardağı pirince, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip soğuk su ile yaklaşık bir saat ıslatalım.
  • Nişastasından arındırmak için 3-4 kere yıkayalım.
  • Süzgece alıp suyunu süzdürelim.
  • Teflon tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyip eritelim.
  • Süzdüğümüz pirinci ekleyip 3-4 dk kavuralım.
  • Konserve mısırları da ekleyip, mısırla birlikte de 2-3 dk kavuralım.
  • 2 bardak pirince 3 bardak kaynar su ekleyelim. 2 tatlı kaşığı tuz ekleyip kapağını kapatalım.
  • 1-2 dk yüksek ateşte sonrasında kısık ateşte pişirelim.
  • Göz göz olup suyunu çektiğinde kapatıp 10-15 dk dinlendirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder