13 Şubat 2021 Cumartesi

Püreli Et Sote Tarifi

 

Püreli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 5 adet çeri domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, kekik

Püre için

  • 3 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

    Püreli Et Sote Tarifi Yapılışı

  • Çelik olan düdüklü tencereyi 3 dakika ısıtalım.
  • Kuşbaşı etleri cosss sesini duyarak içine alalım.
  • Suyunu hızlıca bırakıp çekmesini sağlayalım.
  • Mühürlenme işleminin ardından 1 şu bardağı ılık suyu ekleyelim ve yaklaşık 25 dakika düdüklü tencerede eti kısık ateşte haşlayalım.
  • Düdüklü tencereniz fissler tarzı bir tencere ise daha kısa sürebilir. Benimki normal bir düdüklü tencere.
  • Kenarda wok tavada sıvıyağla soğanı kavuralım.
  • Pembeleşmem soğanın üzerine domatesleri ekleyelim.
  • Sarımsağına ekleyelim.
  • Haşlanan etleri koyalım ve birkaç dakika soteleyelim. Kekik ve tuz ilave edelim.
  • Püre için patatesleri haşlayalım. Ezelim.
  • Tereyağ ve süt ilave ederek yayılacak kıvama getirelim. Ocakta karıştırarak 1 dakika tutalım.
  • Katı olursa süt ilave edebilirsiniz. Karabiber ilave edelim. Muskatta çok yakışır ama evde olmadığı için koymadım.
  • Alta püre üste et sote gelecek şekilde servis edelim.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder