Püreli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 1 adet soğan
- 5 adet çeri domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, kekik
Püre için
- 3 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Püreli Et Sote Tarifi Yapılışı
- Çelik olan düdüklü tencereyi 3 dakika ısıtalım.
- Kuşbaşı etleri cosss sesini duyarak içine alalım.
- Suyunu hızlıca bırakıp çekmesini sağlayalım.
- Mühürlenme işleminin ardından 1 şu bardağı ılık suyu ekleyelim ve yaklaşık 25 dakika düdüklü tencerede eti kısık ateşte haşlayalım.
- Düdüklü tencereniz fissler tarzı bir tencere ise daha kısa sürebilir. Benimki normal bir düdüklü tencere.
- Kenarda wok tavada sıvıyağla soğanı kavuralım.
- Pembeleşmem soğanın üzerine domatesleri ekleyelim.
- Sarımsağına ekleyelim.
- Haşlanan etleri koyalım ve birkaç dakika soteleyelim. Kekik ve tuz ilave edelim.
- Püre için patatesleri haşlayalım. Ezelim.
- Tereyağ ve süt ilave ederek yayılacak kıvama getirelim. Ocakta karıştırarak 1 dakika tutalım.
- Katı olursa süt ilave edebilirsiniz. Karabiber ilave edelim. Muskatta çok yakışır ama evde olmadığı için koymadım.
- Alta püre üste et sote gelecek şekilde servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder