7 Şubat 2021 Pazar

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti  için;

  • Kişi sayısına göre Kemalpaşa
  •  2 su bardağı su
  •  1, 5 su bardağı şeker
  •  3-4 damla limon suyu

Muhallebisi için;

  •  7 su bardağı süt
  •  1 su bardağı un
  •  Yarım su bardağı şeker
  •  1 yemek kaşığı tereyağ
  •  2 paket vanilya

    Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Tatlının şerbeti için su, şeker, limon suyunu atıp kaynamaya bırakıyoruz,.
  • Kaynayan şerbete Kemalpaşaları ilave ediyoruz ve yumuşayana kadar pişiriyoruz,.
  • Pişen Kemalpaşaları soğumaya bırakıyoruz,.
  •  Tencereye muhallebi için vanilya ve tereyağ haricinde tüm malzemeler eklenerek muhallebi koyulaşana kadar pişirilir koyulaşan muhallebiye vanilya ve tereyağda eklenerek ocağın altı kapatılır,.
  • Tatlının fincandan kolay çıkması için bardakları ıslatıyorum,.
  •  Daha sonra yarısına kadar muhallebiyi dolduruyorum ve Kemalpaşa’yı tek tek yerleştirip üzerini tekrardan muhallebi ile dolduruyorum,.
  • Tatlıları dolapta 4 saat dinlendiriyoruz, daha sonra fincandan çıkarıp etrafını hindistan cevizi ile buluyorum ve dilediğiniz gibi süsleyip servise hazır.
  • 🎀afiyet olsun🎀.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder