Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- Kişi sayısına göre Kemalpaşa
- 2 su bardağı su
- 1, 5 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
Muhallebisi için;
- 7 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 paket vanilya
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tatlının şerbeti için su, şeker, limon suyunu atıp kaynamaya bırakıyoruz,.
- Kaynayan şerbete Kemalpaşaları ilave ediyoruz ve yumuşayana kadar pişiriyoruz,.
- Pişen Kemalpaşaları soğumaya bırakıyoruz,.
- Tencereye muhallebi için vanilya ve tereyağ haricinde tüm malzemeler eklenerek muhallebi koyulaşana kadar pişirilir koyulaşan muhallebiye vanilya ve tereyağda eklenerek ocağın altı kapatılır,.
- Tatlının fincandan kolay çıkması için bardakları ıslatıyorum,.
- Daha sonra yarısına kadar muhallebiyi dolduruyorum ve Kemalpaşa’yı tek tek yerleştirip üzerini tekrardan muhallebi ile dolduruyorum,.
- Tatlıları dolapta 4 saat dinlendiriyoruz, daha sonra fincandan çıkarıp etrafını hindistan cevizi ile buluyorum ve dilediğiniz gibi süsleyip servise hazır.
🎀afiyet olsun🎀.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder