7 Şubat 2021 Pazar

Nefis Tavuklu Nohutlu Bamya Tarifi

 

Nefis Tavuklu Nohutlu Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg ayıklanmış bamya( dileyen dondurucudan da kullanabilir)
  • 1 kâse haşlanmış nohut.
  • 1 adet orta boy tavuk göğüs eti (500 / 600 gram kadar)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yeterli miktarda tuz
  • 1 yumurta kadar tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı yazın hazırlanan domates sosu veya 4 adet orta boy olgun domates

    Nefis Tavuklu Nohutlu Bamya Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bamyalarımızı ayıklayıp hazır edelim.
  • Ardından kullanacağımız tavuk göğsünü yıkayıp kuşbaşı doğrayalım.
  • Uygun bir tencereye alıp 1 yumurta kadar tereyağı eşliğinde kavurmaya başlayalım.
  • Tavuk göğüs etini tereyaği ile kavurduğumuz zaman hem çok lezzetli oluyor hem de kuru olmuyor yumuşacık lokum gibi oluyor.
  • Tavuk eti suyunu salıp çekince üzerine zeytinyağını ilave edip soğanı ince doğrayıp pul biberi ilave edelim 1 dakika kadar kavurup üzerine haşlanmış nohuttu ilave edip karıştıralım
  • Ardından tuz ile iyice yıkadığımız bamyaları ilave edelim dondurucudan kullanacaksak buzunu çözdürmeden ilave edip nazikçe karıştıralım.,
  • Kapağı kapalı 5 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım .
  • Şimdi domatesi de ilave edip 1 tepeleme dolu çay kaşığı tuz serpiştirelim.
  • 1 çay bardağı su ilave edelim nazikçe karıştıralım son olarak üzerine kuru naneyi de serpiştirip kapağı kapalı kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Bu şekilde kısık ateşte bamya bu malzemelerle o kadar nefis oluyor ki tadına doyamayacaksınız yaklaşık yarım saat gibi bir sürede lokum gibi pişiyor.
  • Bamya hiç dağılmıyor salyalanmıyor harika oluyor mutlaka bu şekilde deneyin arkadaşlar asla pişman olmazsınız nefis bamyamız pişince pilav ve salata eşliğinde sıcağıyla servis edip afiyetle tüketelim deneyecek arkadaşlara afiyet sağlık olsun sevgiyle ve sağlıkla kalın ❤❤❤👌👌👌👌🖐🖐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder