Narlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Taban için;
- 2,5 su bardağı kek kırpığı
- 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2,5yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı margarin
- Yarım su bardağı süt veya su
Muhallebisi için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1,5 yemek kaşığı labne
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt veya vişne suyu
- 2 orta boy nar tanesi
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Narlı Pasta Tarifi Yapılışı
- Önce tabanı hazırlayalım kekleri rondodan geçirilip üzerine kakao pudra şekeri margarin boşaltıp karıştırılır ve azar azar süt boşaltıp yoğurup yumuşak bir şekilde hamur elde edilir.
- Hemen kelepçeli kalıbın dibi margarin sürülür ve tabana yerleştirilir.
- Hemen muhallebiyi yapalım labne hariç diğer malzemeyi tencereye boşaltılır ve ateşe alınır
- Kaynayana kadar karıştırılır kaynamaya başlayınca altı kapatılır ve ilk ılıklığı çıkınca hemen labne ilave edilir çırpılır .
- Kalıptaki kekin üzerime boşaltılır ardından süt( suyu) ,şekeri, nişasta tencereye boşaltılır iyice nişastayı eritilir ve ateşe alınır .
- Nar taneleri ilave edilir kaynayana kadar ateşte karıştırılır ve jöleleşir altı kapatılır.
- Hemen muhallebinin üzerine boşaltılır dolapta bir gün dinlendirilir sonraki gün dilimlenir ve servis edilir.
Afiyet olsun şimdiden 👍☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder