7 Şubat 2021 Pazar

Narlı Pasta Tarifi

 

Narlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Taban için;

  • 2,5 su bardağı kek kırpığı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 2,5yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı süt veya su

Muhallebisi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı labne

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt veya vişne suyu
  • 2 orta boy nar tanesi
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Narlı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Önce tabanı hazırlayalım kekleri rondodan geçirilip üzerine kakao pudra şekeri margarin boşaltıp karıştırılır ve azar azar süt boşaltıp yoğurup yumuşak bir şekilde hamur elde edilir.
  • Hemen kelepçeli kalıbın dibi margarin sürülür ve tabana yerleştirilir.
  • Hemen muhallebiyi yapalım labne hariç diğer malzemeyi tencereye boşaltılır ve ateşe alınır
  • Kaynayana kadar karıştırılır kaynamaya başlayınca altı kapatılır ve ilk ılıklığı çıkınca hemen labne ilave edilir çırpılır .
  • Kalıptaki kekin üzerime boşaltılır ardından süt( suyu) ,şekeri, nişasta tencereye boşaltılır iyice nişastayı eritilir ve ateşe alınır .
  • Nar taneleri ilave edilir kaynayana kadar ateşte karıştırılır ve jöleleşir altı kapatılır.
  • Hemen muhallebinin üzerine boşaltılır dolapta bir gün dinlendirilir sonraki gün dilimlenir ve servis edilir.
  • Afiyet olsun şimdiden 👍☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder