7 Şubat 2021 Pazar

Tavuk Sarması(Tavuğun En Lezzetli Hali) Tarifi

 

Tavuk Sarması(Tavuğun En Lezzetli Hali) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatlı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça

İç harcı için;

  • 250 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber, pulbiber, tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

    Tavuk Sarması(Tavuğun En Lezzetli Hali) Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü boydan boya ince olacak şekilde kesilir ve streç arasına alınıp dövülür.
  • Rendelenmiş soğan, ve sos için gerekli bütün malzemeler karıştırılır.
  • Tavuk sosa bulanır ve bir gece dolapta dinlendirilir.
  • Harcı için yemeklik doğranmış soğan, sarımsak yağda kavrulur ve yıkanmış doğranmış mantar eklenir suyunu çekene kadar kavrularak pişirilir.
  • Dinlenmiş tavuğun içine mantar koyulur ve sararak tepsiye alınır ısıtılmış 200 derece fırında biraz sosunu çekene kadar pişirilir.
  • Salça, sıvı yağ sıcak suda karıştırılır tavuğun üzerine verilerek iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Ara ara tavuğun suyu üzerine gezdirip nar gibi kızarana kadar pişirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder