Tavuk Sarması(Tavuğun En Lezzetli Hali) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
Sos için;
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı köfte baharatlı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı biberiye
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
İç harcı için;
- 250 gram mantar
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber, pulbiber, tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Tavuk Sarması(Tavuğun En Lezzetli Hali) Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsü boydan boya ince olacak şekilde kesilir ve streç arasına alınıp dövülür.
- Rendelenmiş soğan, ve sos için gerekli bütün malzemeler karıştırılır.
- Tavuk sosa bulanır ve bir gece dolapta dinlendirilir.
- Harcı için yemeklik doğranmış soğan, sarımsak yağda kavrulur ve yıkanmış doğranmış mantar eklenir suyunu çekene kadar kavrularak pişirilir.
- Dinlenmiş tavuğun içine mantar koyulur ve sararak tepsiye alınır ısıtılmış 200 derece fırında biraz sosunu çekene kadar pişirilir.
- Salça, sıvı yağ sıcak suda karıştırılır tavuğun üzerine verilerek iyice kızarana kadar pişirilir.
- Ara ara tavuğun suyu üzerine gezdirip nar gibi kızarana kadar pişirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder