Nefis Bir Fırın Yemeği “Antep Tava”Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet patates
- Arpacık soğan
- 5 adet yeşilbiber
- 2 adet domates
- 500 kuzu kuşbaşı
- 7-8 diş sarımsak
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Nefis Bir Fırın Yemeği “Antep Tava” Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patlıcanlarımızı bekleteceğimiz suyu hazırlayalım. Bunun için geniş bir kap içerisine suyu dolduralım ve birazda tuz ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra patlıcanlarımızı alacalı bir şekilde soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Sonrasında hazırladığımız tuzlu suya alarak bekletelim.
- Patateslerimizin kabuğunu soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
- Soğanlarımızı, biberlerimizi ve domateslerimizi de yine çok küçük olmayacak şekilde küpler halinde doğrayalım.
- Doğrama işimiz bittikten sonra fırın tepsimizin bir kenarına etlerimizi alalım.
- Daha sonra patlıcanlarımızı, patateslerimizi, yeşil biberlerimizi, soğanlarımızı ve domateslerimizi de tepsiye alalım.
- Sarımsaklarımızı da ilave ettikten sonra yemeğimizin sosunu hazırlayalım.
- Bunun için uygun bir kap içerisine domates salçası, kekik, pul biber, kimyon, karabiber, tuz, su ve zeytinyağını alarak pürüzsüz olacak şekilde tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
- Hazır olan sosumuzu tepsimize boşaltalım ve sosun et ve sebzelerle iyice karışması için elimizle malzemelerimizi güzelce harmanlayalım.
- Yemeğimizin üzerini sar pişir ile kapatalım ve önceden ısıttığımız 200°c fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.
- Süre sonunda pişen yemeğimizi fırından alalım, sar pişiri üzerinden çıkartalım.
- Yemeğimizin üzerinin kızarması için tekrardan üzeri açık bir şekilde fırına verelim ve 15-20 dakika daha pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız antep tavamız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder