2 Şubat 2021 Salı

Tuzlu Kek Tarifi

 

Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak dereotu maydanoz karışık
  • 1 bardak peynir kaşar beyaz peynir karışık
  • Yarık bardak çekirdeği çıkarılıp ince kesilmiş zeytin
  • 1 su bardağı kapya biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

    Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Süt sıvı yağ mısır unu ve unu bir kapta karıştırın.
  • Kabartma tozunu da ekleyin.
  • Sonra ince kıyılmış dereotu maydanozu ekleyip karıştırın.
  • İnce doğranmış kapya biber ince doğranmış zeytinleri ekleyin.
  • Beyaz peynir be kaşarı tuzunu da ekleyip güzelce karıştırın.
  • Yağladığınız yada yağlı kağıt koyduğunuz kek kalıbının içine harcı dökün.
  • Önceden ısıtılmıs 18 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Bıçakla kontrol edin. Pişince çıkartın ve kalıptan da cıkartıp 15 dk dinlendirip dilimleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder