Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 bardak dereotu maydanoz karışık
- 1 bardak peynir kaşar beyaz peynir karışık
- Yarık bardak çekirdeği çıkarılıp ince kesilmiş zeytin
- 1 su bardağı kapya biber
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı
- Süt sıvı yağ mısır unu ve unu bir kapta karıştırın.
- Kabartma tozunu da ekleyin.
- Sonra ince kıyılmış dereotu maydanozu ekleyip karıştırın.
- İnce doğranmış kapya biber ince doğranmış zeytinleri ekleyin.
- Beyaz peynir be kaşarı tuzunu da ekleyip güzelce karıştırın.
- Yağladığınız yada yağlı kağıt koyduğunuz kek kalıbının içine harcı dökün.
- Önceden ısıtılmıs 18 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Bıçakla kontrol edin. Pişince çıkartın ve kalıptan da cıkartıp 15 dk dinlendirip dilimleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder