Özbek Pilavı ( Tek Başına Bir Yemek) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 2 adet büyük boy havuç
- 2 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı pirinç
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- Kimyon
- 1-2 baş sarımsak (en son)
Özbek Pilavı ( Tek Başına Bir Yemek) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etimizi pişiriyoruz sonra soğanlarımızı üzerine ekleyip soteliyoruz ve pembeleşince havuçlarımızı da ekleyerek güzelce ikisini kavuruyoruz.
- Yıkanmış pirincimizi de ekliyoruz malzemelerimizin üstüne sıcak suyu, tuzunu ve karabiberini ekleyip tereyağımızı da koyalım.
- Bütün malzemelerle işimiz bitince isteğe bağlı olarak soyulmuş iki diş sarımsağı tencerenin tam ortasına yerleştiriyoruz.
- Güzel bir lezzet veriyor ama sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.
- Ben piştikten sonra onları çıkartıyorum içerisinden servis ederken koymuyorum.
- Şimdiden ellerinize sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder