16 Şubat 2021 Salı

Özbek Pilavı ( Tek Başına Bir Yemek) Tarifi

 

Özbek Pilavı ( Tek Başına Bir Yemek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 adet büyük boy havuç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • Kimyon
  • 1-2 baş sarımsak (en son)

    Özbek Pilavı ( Tek Başına Bir Yemek) Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle etimizi pişiriyoruz sonra soğanlarımızı üzerine ekleyip soteliyoruz ve pembeleşince havuçlarımızı da ekleyerek güzelce ikisini kavuruyoruz.
  • Yıkanmış pirincimizi de ekliyoruz malzemelerimizin üstüne sıcak suyu, tuzunu ve karabiberini ekleyip tereyağımızı da koyalım.
  • Bütün malzemelerle işimiz bitince isteğe bağlı olarak soyulmuş iki diş sarımsağı tencerenin tam ortasına yerleştiriyoruz.
  • Güzel bir lezzet veriyor ama sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.
  • Ben piştikten sonra onları çıkartıyorum içerisinden servis ederken koymuyorum.
  • Şimdiden ellerinize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder