Pufuduk Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadarıyla un ( 4.5 )
- (azar azar ekleyelim sert olmasın )
Pufuduk Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi Yapılışı
- Uygun kaba su ,şeker, mayayı alalım karıştıralım.
- Ardından tuzu ve unu kontrollü şekilde ele hafif yapışacak şekilde yoğuralım.
- 40 dk üstünü güzelce kapatıp kabarmasını sağlayalım.
- Kabardıktan sonra istediğiniz şekili verelim ,ben yuvarlak yaptım ortasını deldim.
- Sofra bezinin içine şekil verdiğimiz hamurları koyalım.
- Üstünü kapatıp 10- 15 dk bekletelim ordada mükemmel kabarıyor arkadaşlar.
- Son olarak kızgın yağın içine alarak arkalı önlü kızartalım.
- Puf puf yumuşacık içi yağ çekmeyen pişilerimiz hazır yapanlara afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder