8 Şubat 2021 Pazartesi

Pufuduk Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi

 

Pufuduk Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadarıyla un ( 4.5 )
  • (azar azar ekleyelim sert olmasın )

    Pufuduk Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi Yapılışı

  • Uygun kaba su ,şeker, mayayı alalım karıştıralım.
  • Ardından tuzu ve unu kontrollü şekilde ele hafif yapışacak şekilde yoğuralım.
  • 40 dk üstünü güzelce kapatıp kabarmasını sağlayalım.
  • Kabardıktan sonra istediğiniz şekili verelim ,ben yuvarlak yaptım ortasını deldim.
  • Sofra bezinin içine şekil verdiğimiz hamurları koyalım.
  • Üstünü kapatıp 10- 15 dk bekletelim ordada mükemmel kabarıyor arkadaşlar.
  • Son olarak kızgın yağın içine alarak arkalı önlü kızartalım.
  • Puf puf yumuşacık içi yağ çekmeyen pişilerimiz hazır yapanlara afiyet olsun. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder