5 Şubat 2021 Cuma

Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi

 

Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan (benim ki biraz büyüktü)
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 8 adet çeri domates

Köfte için;

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • Bir kaç dal maydanoz
  • 1 çay kaçığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi Yapılışı

    1. Patlıcanın köfteyle buluşması ve ortaya çıkan enfes bir lezzet sebzeli kürdan kebabı.
    2. Derin bir kaseye kıyma konulur. Soğan ve sarımsak rendelenir ve diğer malzemeler eklenerek köfte yoğrulur ve yarım saat buzdolabında bekletilir.
    3. Patlıcan, kabak ve patates ince dilimlenir ve patlıcanlar tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.
    4. Patlıcanlar sudan süzdürülür.
    5. Patates, kabak ve patlıcanlar kızgın çok az kızartılır sıvı yağda kızartılır.
    6. Dinlenen köftemizi alalım küçük parçalar kopararak köfte şekli verelim ve çok az sıvı yağda kızartalım fazla kızartmayalım.
    7. İlk olarak patlıcan üzerine köfte sonra patates kabak dilimleri dizilir en üste domates konulur ve ortasından bir kürdan batırıp tepsiye dizilir.
    8. Sos için malzemeler karıştırılır ve kebabın üzerine dökülür.
    9. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir ve önerim sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder