Sebzeli Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 adet pırasa
- 1 adet soğan
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 2 adet küçük patates
- 1,5 su bardağı et suyu
- 5 su bardağı su ( sonradan kıvamını ayarlamak için su ekledim üzerine)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Üzeri için:
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 silme çay kaşığı karabiber
Sebzeli Pırasa Çorbası Tarifi Yapılışı
- Pırasa ve soğan ince ince doğranır.
- Patatesler küçük küp şeklinde doğranır.
- Havuç rendelenir.
- Uygun tencereye sıvı yağ ve tereyağ eritilir.
- Pırasa ve soğan eklenir ve 3 dk kavrulur.
- Daha sonra havuç ve patates eklenir, 2 dk daha sotelenir.
- Sebzelerin üzerine et suyu ve normal su eklenir.
- Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen sebzeler pürüzsüz olana denk blenderden geçirilir.
- Kıvamı ayarlamak için su takviyesinde bulunabiliriz.
- Sos tavasına tereyağ eritip, baharatları ekleyip kızdırılır.
- Pişen çorbaya döküp tuz ilavesini yapıp karıştırılır.
- Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder