7 Şubat 2021 Pazar

Haşlamadan Kıymalı Lahana Sarması Tarifi

 

Haşlamadan Kıymalı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane büyük boy lahana
  • 150 gram kıyma
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 5-6 dal taze soğan
  • 2 tane orta boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı şişe domatesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tane limon

    Haşlamadan Kıymalı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  • Lahanamızı ilk iki yaprağını atalım.
  • Dolma yapmadan iki gün önce streç filmle her tarafını kapatacak şekilde saralım.
  • İki gün dondurucuya koyalım.
  • Sarma yapacağımız zaman iki saat önce lahanamızı dondurucudan çıkaralım.
  • Bir tepsinin içine koyalım strecimizi açalım .
  • 2 saat sonunda yaprakları zaten kendiliğinden çıkıyor.
  • Pirincimizi bulgurumuzu yıkayalım ,yeşilliklerimizi küçük küçük doğrayalım, soğan ve sarımsaklarımızı rondodan geçirelim.
  • Şişe domatesi, salçasını ,baharat ve yağını kıymasını koyup iç harcı hazırlayalım.
  • Yumuşayan lahanamızdan yapraklarını açarak iç harcımızdan koyup saralım.
  • Uygun bir tencereye koyup kısık ateşte pirinçlerimiz yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra üstüne limon sıkalım .
  • Benim bu malzemeden iki tencere sarmam oldu sizler lahananıza göre iç harcı yapabilirsiniz bu şekilde lahana hiç fire vermiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder