Haşlamadan Kıymalı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane büyük boy lahana
- 150 gram kıyma
- 3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 5-6 dal taze soğan
- 2 tane orta boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı şişe domatesi
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tane limon
Haşlamadan Kıymalı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
- Lahanamızı ilk iki yaprağını atalım.
- Dolma yapmadan iki gün önce streç filmle her tarafını kapatacak şekilde saralım.
- İki gün dondurucuya koyalım.
- Sarma yapacağımız zaman iki saat önce lahanamızı dondurucudan çıkaralım.
- Bir tepsinin içine koyalım strecimizi açalım .
- 2 saat sonunda yaprakları zaten kendiliğinden çıkıyor.
- Pirincimizi bulgurumuzu yıkayalım ,yeşilliklerimizi küçük küçük doğrayalım, soğan ve sarımsaklarımızı rondodan geçirelim.
- Şişe domatesi, salçasını ,baharat ve yağını kıymasını koyup iç harcı hazırlayalım.
- Yumuşayan lahanamızdan yapraklarını açarak iç harcımızdan koyup saralım.
- Uygun bir tencereye koyup kısık ateşte pirinçlerimiz yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Piştikten sonra üstüne limon sıkalım .
- Benim bu malzemeden iki tencere sarmam oldu sizler lahananıza göre iç harcı yapabilirsiniz bu şekilde lahana hiç fire vermiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder