Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk kalça (Haşlanıp didiklenmiş, suyunu çorbada kullanacağız)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı tavuk suyu (Normal suda olur)
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- Yeterince tuz
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tenceremize tereyağ ve sıvı yağı alıp eritelim.
- 1 yemek kalığı un ilave edelim ve un kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Tavuk suyunu ve haşlayıp didiklediğimiz tavuk etlerini ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Yarım çay bardağı şehriyeyi, yeterince tuz ilave edelim ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelem.Pratik yapımı ile nefis lezzette çorbamız servise hazır.
Afiyet olsun❣️Soğuk kış günlerinde besin değeri yüksek tavuk suyunda çorba tarifine nedersinizŞehriyeli tavuk çorbası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder