7 Şubat 2021 Pazar

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk kalça (Haşlanıp didiklenmiş, suyunu çorbada kullanacağız)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı tavuk suyu (Normal suda olur)
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Yeterince tuz

    Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tenceremize tereyağ ve sıvı yağı alıp eritelim.
  • 1 yemek kalığı un ilave edelim ve un kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Tavuk suyunu ve haşlayıp didiklediğimiz tavuk etlerini ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Yarım çay bardağı şehriyeyi, yeterince tuz ilave edelim ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelem.Pratik yapımı ile nefis lezzette çorbamız servise hazır.
  • Afiyet olsun❣️Soğuk kış günlerinde besin değeri yüksek tavuk suyunda çorba tarifine nedersinizŞehriyeli tavuk çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder