Tavuk Dürüm (Lavaşıyla Beraber Lezzetine Garanti Verebilirim) Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr kadar kalça tavuk
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- İsot (Pişirdikten sonra ekliyorum. Damak tadınıza göre ayarlayın)
- Tuz
Lavaş ekmeği için:
(200 ml bardak ölçüsü)
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk Dürüm (Lavaşıyla Beraber Lezzetine Garanti Verebilirim) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuklarımızı çok küçük doğrayalım.
- Bir kabın içine tavuk ve tereyağ hariç tüm malzemeleri alıp karıştıralım.
- Karışımın içine tavukları ekleyip, sos her yerine gelecek şekilde iyice karıştıralım.
- Üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım. 1-saat dinlendirelim.
- Bu arada lavaş için derin bir kabın içine unu eleyelim.
- Ortasını havuz gibi açalım. Tuz, süt ve suyunu ekleyelim.
- Kaşık yardımıyla karıştıralım. Daha sonra elimizle toparlayalım. Ele yapışmayan bir hamur olsun.
- Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru 12 bezeye ayıralım ve yuvarlayalım.
- İstediğiniz kalınlıklarda açıp, çok incecik olmasın. Tavada önlü arkalı pişirelim.
- Pişirdiğimiz lavaşları örtünün içine alalım.
- Hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
- Daha sonra tavuğumuzun yapım aşamasına geçelim. Tavaya tereyağını alalım.
- İçine tavuğu sosuyla beraber dökelim.
- Suyunu çekene kadar pişirelim ve kavuralım.
- En son tuzuna bakıp ekleyebilirsiniz. İsotu da ekleyelim.
- Tavukların üzerine birkac lavaş koyup kapağı kapatalım ve lavaşları ısıtalım.
- Lavaşların içine biraz tavuktan koyalım.
- İçine dilediğiniz domates, marul, soğan kayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder