Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
2 orta boy tepsi için malzemeler;
Hamuru için;
- 5 yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz(tepeleme)
- 4,5 su bardağı un
İçi için;
- 400 gram bez eritme peynir(istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
- 5-6 dal maydanoz
Aralara sürmek için;
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı ayçiçek yağ
Su Böreği Tarifi Yapılışı
- Hamurun tüm malzemelerini ekleyip yoğuralım.
- 12 bezeye ayırıp 15-20 dakika dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayalım.
- Tereyağ ve sıvı yağı ayrı bir tencerede eritelim soğusun.
- Büyük bir tencereye 1 yemek kaşığı tuz ekleyelim kaynasın.
- Bezeleri tepsiden biraz büyük açıp sofra bezi arasında bekletelim kurumasın.
- Hepsi bittiğinde kaynayan suda haşlayalım.
- 30 saniye haşlanınca soğuk suya atalım.
- Suyunu süzdürüp tepsiye yerleştirelim.
- Her kata 2 yemek kaşığı yağdan sürelim.
- 4 yufka yerleştirince ara kata peynirli harcı koyalım.
- Üstüne aynı şekilde 2 yufka daha yerleştirelim.
- Son yufkayı haşlamayalım. Direk üzerine serelim.
- Dilimledikten sonra en üstüne yağ sürüp 200 derecede 40 dakika pişirelim.
- Fırından çıkınca üzerine nemli bez örtüp 10 dakika sonra servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder