8 Şubat 2021 Pazartesi

Su Böreği Tarifi

 

Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

2 orta boy tepsi için malzemeler;

Hamuru için;

  • 5 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz(tepeleme)
  • 4,5 su bardağı un

İçi için;

  • 400 gram bez eritme peynir(istediğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
  • 5-6 dal maydanoz

Aralara sürmek için;

  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağ

    Su Böreği Tarifi Yapılışı

  • Hamurun tüm malzemelerini ekleyip yoğuralım.
  • 12 bezeye ayırıp 15-20 dakika dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayalım.
  • Tereyağ ve sıvı yağı ayrı bir tencerede eritelim soğusun.
  • Büyük bir tencereye 1 yemek kaşığı tuz ekleyelim kaynasın.
  • Bezeleri tepsiden biraz büyük açıp sofra bezi arasında bekletelim kurumasın.
  • Hepsi bittiğinde kaynayan suda haşlayalım.
  • 30 saniye haşlanınca soğuk suya atalım.
  • Suyunu süzdürüp tepsiye yerleştirelim.
  • Her kata 2 yemek kaşığı yağdan sürelim.
  • 4 yufka yerleştirince ara kata peynirli harcı koyalım.
  • Üstüne aynı şekilde 2 yufka daha yerleştirelim.
  • Son yufkayı haşlamayalım. Direk üzerine serelim.
  • Dilimledikten sonra en üstüne yağ sürüp 200 derecede 40 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkınca üzerine nemli bez örtüp 10 dakika sonra servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder