5 Şubat 2021 Cuma

Susamlı Çubuk Kraker Tarifi

 

Susamlı Çubuk Kraker Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 4-5 yemek kaşığı kavrulmuş susam

    Susamlı Çubuk Kraker Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru, fırın kağıdı serilmiş tezgahta 20×28’lik merdane ile dikdörtgen şeklini aldırıyoruz.
  • Yumurtayı çırpıyoruz, içerisine pekmezi de ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Hamurun üzerine, fırça yardımıyla hazırladığımız yumurtalı pekmezli karışımı sürüyoruz.
  • Daha sonra bolca susam serpiştirip yapışması için hafif hamurun üzerine bastırıyoruz.
  • Buzdolabında bir saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen hamuru, bir cm genişliğinde şeritler hâlinde kesiyoruz.
  • Kestiğimiz şeritlerin arasında ikişer cm olacak şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirip altın sarısı rengini aldıktan sonra lezzetle yiyebilirsiniz. Afiyetle 🍃.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder