Susamlı Çubuk Kraker Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı pekmez
- 4-5 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Susamlı Çubuk Kraker Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru, fırın kağıdı serilmiş tezgahta 20×28’lik merdane ile dikdörtgen şeklini aldırıyoruz.
- Yumurtayı çırpıyoruz, içerisine pekmezi de ekleyerek karıştırıyoruz.
- Hamurun üzerine, fırça yardımıyla hazırladığımız yumurtalı pekmezli karışımı sürüyoruz.
- Daha sonra bolca susam serpiştirip yapışması için hafif hamurun üzerine bastırıyoruz.
- Buzdolabında bir saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamuru, bir cm genişliğinde şeritler hâlinde kesiyoruz.
- Kestiğimiz şeritlerin arasında ikişer cm olacak şekilde tepsiye yerleştiriyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirip altın sarısı rengini aldıktan sonra lezzetle yiyebilirsiniz. Afiyetle 🍃.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder