Tam Ölçülü Limon Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet kalın kabuklu limon
- 4 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağ
- Yarım limon suyu
Tam Ölçülü Limon Reçeli Tarifi Yapılışı
- Limon kabuklarını rendele ve 2 defa suyunu değiştirerek haşla ve süzüp kenarda beklet.
- Rendelenmiş bütün limonları suyunu değiştirerek 3 defa 3-4 dakika haşla süzgeçte beklet biraz soğusun.
- Haşlanan limonları ortadan ikiye kes içinin posasını kaşık yardımı ile reçeli pişireceğin tencerenin içine sıyır limon çekirdekleri postanın içine karışırsa onları tencereden al reçele acılık vermesin.
- Haşlanan limon kabuklarını limon posasının içine dök 4 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu ekle kaynama noktasına gelince kısık ateşte 30 dakika kaynat.
- Ocaktan almaya 5 dakika kala 1 çay kaşığı limon ve yarım limon suyu ekle 5 dakika sonra Ocak üzerinden al soğumaya bırak. Afiyet olsun ✅
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder