16 Şubat 2021 Salı

Tam Ölçülü Limon Reçeli Tarifi

 

Tam Ölçülü Limon Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet kalın kabuklu limon
  • 4 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağ
  • Yarım limon suyu

    Tam Ölçülü Limon Reçeli Tarifi Yapılışı 

  • Limon kabuklarını rendele ve 2 defa suyunu değiştirerek haşla ve süzüp kenarda beklet.
  • Rendelenmiş bütün limonları suyunu değiştirerek 3 defa 3-4 dakika haşla süzgeçte beklet biraz soğusun.
  • Haşlanan limonları ortadan ikiye kes içinin posasını kaşık yardımı ile reçeli pişireceğin tencerenin içine sıyır limon çekirdekleri postanın içine karışırsa onları tencereden al reçele acılık vermesin.
  • Haşlanan limon kabuklarını limon posasının içine dök 4 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu ekle kaynama noktasına gelince kısık ateşte 30 dakika kaynat.
  • Ocaktan almaya 5 dakika kala 1 çay kaşığı limon ve yarım limon suyu ekle 5 dakika sonra Ocak üzerinden al soğumaya bırak. Afiyet olsun ✅

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder