7 Şubat 2021 Pazar

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1  paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için ;

  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Kreması için ;

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket sade krem şanti

Üzerine ;

  • Hindistan cevizi

    Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kekimizi yapalım.
  • Yumurta ve şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından sıvıları ilave edip bir tur karıştıralım.
  • Katıları ilave edip kaşık yardımı ile karıştıralım.
  • Tart kalıbını tereyağı ile yağlayalım ve harcımızı dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 20 kadar kekimizi pişirelim.
  • Kek pişerken hemen şerbeti hazırlayalım.
  • Su ve şekeri cezveye alıp bir taşım kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Şerbet soğuk kek sıcak olmalı 👍.
  • Krema için krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alalım ve karıştıralım.
  • Muhallebi göz göz olana kadar ocakta pişirelim.
  • Ara ara karıştırarak muhallebiyi soğutalım.
  • Tamamen soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip blendar yardımı ile iyice çırpalım.
  • Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökelim.
  • Şerbeti kalıptan çıkarmadan dökerseniz iyi olur her yeri şerbetleniyor bu şekilde.
  • Kekimiz tamamen soğuduktan sonra kremasını üzerine dökelim.
  • Üzerine bolca hindistan cevizi serpip 5- 6 saat kadar dinlendirelim.
  • Dinlenen tatlımızı dilimleyip servis edebilirsiniz.
  • Yapacaklara afiyet olsun 💐.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder