Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı süt
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için ;
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Kreması için ;
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket sade krem şanti
Üzerine ;
- Hindistan cevizi
Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kekimizi yapalım.
- Yumurta ve şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından sıvıları ilave edip bir tur karıştıralım.
- Katıları ilave edip kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Tart kalıbını tereyağı ile yağlayalım ve harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 20 kadar kekimizi pişirelim.
- Kek pişerken hemen şerbeti hazırlayalım.
- Su ve şekeri cezveye alıp bir taşım kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Şerbet soğuk kek sıcak olmalı 👍.
- Krema için krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alalım ve karıştıralım.
- Muhallebi göz göz olana kadar ocakta pişirelim.
- Ara ara karıştırarak muhallebiyi soğutalım.
- Tamamen soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip blendar yardımı ile iyice çırpalım.
- Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökelim.
- Şerbeti kalıptan çıkarmadan dökerseniz iyi olur her yeri şerbetleniyor bu şekilde.
- Kekimiz tamamen soğuduktan sonra kremasını üzerine dökelim.
- Üzerine bolca hindistan cevizi serpip 5- 6 saat kadar dinlendirelim.
- Dinlenen tatlımızı dilimleyip servis edebilirsiniz.
Yapacaklara afiyet olsun 💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder