7 Şubat 2021 Pazar

Pizza Tarifi

 

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 bardağı un
  • 1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1yemek kaşığı tuz
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4su bardağı ılık su

Sosu için;

  • 2 su bardağı domates sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

Üzeri için;

  • Mozzarella peyniri
  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Sosis
  • Salam
  • Mısır
  • Kapya biber
  • Zeytin
  • Füme kaburga

    Pizza Tarifi Yapılışı

  • Unu yoğurma kabına alalım unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • İnstant maya yerine yarım paket yaş mayada kullanabilirsiniz.
  • Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film örterek yaklaşık 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
  • Hamurumuz mayalanırken pizzamızın üstüne konulacak malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım.
  • Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım.
  • Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra 6 eşit bezelere bölelim.
  • Un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açalım.
  • Hamurumuza un serpip yapışmasını önleyelim.
  • Açtığımız hamurun, üzerine pizza tepsisini koyup bıçak yardımıyla keselim böylelikle düzgün bir pizza hamurunuz olacaktır, kalan parçayı açacağımız diğer hamura ekleyelim.
  • Dilerseniz normal fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek veya altına mısır unu serperek de hazırlayabilirsiniz.
  • Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır. (benim kullanmış olduğum tepsiler delikli olduğu için ben gerek duymadım)
  • Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen sarımsak rendesi ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Kenarlarına doğruda güzelce sürersek kenarları da daha güzel kızarır.
  • Domates sosunun üzerine bolca mozzarella peyniri rendesi veya kaşar peyniri rendesini güzelce yayalım.
  • Üzerine tercihe göre dilimlenmiş sucuk, salam dilimlenmiş sosis, dilimlenmiş mantar ve mısır taneleri füme kaburga ekleyelim.
  • 200° derece  fırında 6 dk daha pişmeye bırakalım. Afiyet olsun 😋😉.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder