Tekirdağ Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana kıyma
- 1 soğan rendesi
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu ya da ekmek içi
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber, kimyon, tatlı toz biber
- 2 yemek kaşığı irmik (İnce)
Tekirdağ Köftesi Tarifi Yapılışı
- Kıymayı, soğan rendesini, ekmek için galeta unu yumurta baharatlar ve 2 yemek kaşığı irmiği mümkünse on dakika boyunca yoğuralım ve dolapta dinlendirelim.
- Pişirmeden bir yarım saat önce çıkaralım.
- Şekil verirken baş taraflarını küt küt yapıyoruz, orijinal şekli bu şekilde.
Ayrıca birebir lezzet döküm tavada sağlanıyor. Tabi ki normal tava da hatta fırında bile yapabilirsiniz ama aynı tat olmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder