Tiramisu Cheese Cake Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban için;
- 1 paket burçak bisküvi veya petibör bisküvi
- 100 gram tereyağ
Diğer malzemeler;
- Kedi dili bisküvi
- 1 su bardağı ılık su
- 1.5 yemek kaşığı granül kahve
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı kakao
Kreması için;
- 1 paket mascorpone(kaymak)
- 150 gram labne peyniri
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 gram krema
Tiramisu Cheese Cake Tarifi Yapılışı
- Tereyağını bir tavaya alıp eritelim.
- Bisküvileri robottan geçirerek un haline getirip üzerine erittiğimiz yağı döküp karıştıralım.
- Kelepçeli bir kalıba döküp kaşıkla düzleyelim çay bardağının alt kısmı ile bastırıp 20 dk dinlendirelim.
- Kreması için.
- Mascorpone labne peyniri ve pudra şekerini karıştıralım pürüzsüz bir kıvam alsın.
- Daha sonra sıvı kremaları katılaşsana kadar mikserle çırpalım.
- Diğer krema ile spatula yardımı ile karıştıralım.
- Donan bisküvili tabanın üzerine kremanın birazını alıp her tarafına sürelim.
- Ilık su kahve ve şekeri karıştıralım.
- Kedi dili bisküvilerini iki taraflı bi kaç saniye batırıp kremanın üzerine dizelim her tarafını kaplayacak şekilde dizelim.
- Üzerine kalan kremayı sürelim isterseniz birazını ayırıp sıkma torbasına koyup süsleyebilirsiniz üzerine kakao serpip buzdolabında 5-6 dinlendirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder