14 Şubat 2021 Pazar

Yumuşacık Tarçınlı Çörek / Cınnamon Rolls Tarifi

 

Yumuşacık Tarçınlı Çörek / Cınnamon Rolls Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 ml ılık süt (1 su bardağı)
  • Yarım kg un (500gr)
  • 2 yumurta
  • 1 paket instant maya(11gr)
  • 3, 5 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
  • 100 gram toz şeker ( yarım su bardağı)

İçi için ;

  • 50 gram tereyağ ( 2 yemek kaşığı)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1, 5 tatlı kaşığı tarçın

Glaze için;

  • 100 gram labne peyniri
  • 150 gram pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı süt ( 52 ml)

    Yumuşacık Tarçınlı Çörek / Cınnamon Rolls Tarifi Yapılışı 

  • İlk olarak ılık süt ve şekeri kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Yumurta, tereyağ ve instant mayayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Elenmiş unu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  • Ne çok cıvık ne de çok katı bir hamur olmalı.
  • Yoğurduktan sonra üzerine bir bez örtüyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamur mayalanırken iç dolgusunu hazırlıyoruz.
  • Tereyağı, şeker ve tarçını sürülebilir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
  • Mayalanmış hamurumuzu tezgaha alıyoruz ve merdane yardımıyla dikdörtgen biçimde açıyoruz.
  • Kalınlığı yarım cm olmalı.
  • Açtıktan sonra içerisine hazırladığımız iç dolguyu sürüyoruz ve rulo şeklinde yuvarlıyoruz.
  • 4 cm kalınlığında kesiyoruz.
  • 20 × 20 kare veya bu ölçülerde başka ısıya dayanıklı fırın kabının altını yağladıktan sonra ruloları diziyoruz.
  • Üzerini kapatıp 30 dakika daha mayalandırıyoruz.
  • 180° fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
  • Glaze için tüm malzemeleri kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Pişen ruloların üzerine glaze  döküp servis ediyoruz. ❤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder