Yumuşacık Tarçınlı Çörek / Cınnamon Rolls Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 200 ml ılık süt (1 su bardağı)
- Yarım kg un (500gr)
- 2 yumurta
- 1 paket instant maya(11gr)
- 3, 5 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
- 100 gram toz şeker ( yarım su bardağı)
İçi için ;
- 50 gram tereyağ ( 2 yemek kaşığı)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1, 5 tatlı kaşığı tarçın
Glaze için;
- 100 gram labne peyniri
- 150 gram pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı süt ( 52 ml)
Yumuşacık Tarçınlı Çörek / Cınnamon Rolls Tarifi Yapılışı
- İlk olarak ılık süt ve şekeri kaba alıp karıştırıyoruz.
- Yumurta, tereyağ ve instant mayayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Elenmiş unu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Ne çok cıvık ne de çok katı bir hamur olmalı.
- Yoğurduktan sonra üzerine bir bez örtüyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalanırken iç dolgusunu hazırlıyoruz.
- Tereyağı, şeker ve tarçını sürülebilir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz.
- Mayalanmış hamurumuzu tezgaha alıyoruz ve merdane yardımıyla dikdörtgen biçimde açıyoruz.
- Kalınlığı yarım cm olmalı.
- Açtıktan sonra içerisine hazırladığımız iç dolguyu sürüyoruz ve rulo şeklinde yuvarlıyoruz.
- 4 cm kalınlığında kesiyoruz.
- 20 × 20 kare veya bu ölçülerde başka ısıya dayanıklı fırın kabının altını yağladıktan sonra ruloları diziyoruz.
- Üzerini kapatıp 30 dakika daha mayalandırıyoruz.
- 180° fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
- Glaze için tüm malzemeleri kaba alıp karıştırıyoruz.
- Pişen ruloların üzerine glaze döküp servis ediyoruz. ❤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder