Vişneli Fındıklı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 11 paket kabartma tozu
- 4- 4.5 su bardağı un
Sosu için;
- 2 su bardağı vişne
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Çay bardağının çeyreği kadar su
- 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
Vişneli Fındıklı Tart Tarifi Yapılışı
- Hamuru için bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozunu alıp yoğuralım. Ardından ununu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun yarısından fazlasını tart kalıbımıza yayalım.
- Diğer küçük parçayı buzluğa tart kalıbını da buzdolabında dinlenmeye bırakalım. (isterseniz borcamda da yapabilirsiniz. )
- Çekirdeklerini ayırdığımız vişneleri bir tencereye alalım.
- Üzerine şekeri döküp 10 dakika kadar pişirelim. Ardından nişastayı suyla açıp vişnelerimizin üzerine dökelim.
- 2-3 dakika kadar daha pişirip üzerine fındığı ekleyip, karıştırıp ocağın altını kapatalım.
- Vişneli sos soğuyunca tart kalıbına yaydığımız hamurun üzerine döküp güzelce yayalım.
- Son olarak buzlukta beklettiğimiz hamurumuzu vişnelerin üzerine rendeleyerek koyalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder