10 Şubat 2021 Çarşamba

Vişneli Fındıklı Tart Tarifi

 

Vişneli Fındıklı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 11 paket kabartma tozu
  • 4- 4.5 su bardağı un

Sosu için;

  • 2 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Çay bardağının çeyreği kadar su
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık

    Vişneli Fındıklı Tart Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozunu alıp yoğuralım. Ardından ununu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurun yarısından fazlasını tart kalıbımıza yayalım.
  • Diğer küçük parçayı buzluğa tart kalıbını da buzdolabında dinlenmeye bırakalım. (isterseniz borcamda da yapabilirsiniz. )
  • Çekirdeklerini ayırdığımız vişneleri bir tencereye alalım.
  • Üzerine şekeri döküp 10 dakika kadar pişirelim. Ardından nişastayı suyla açıp vişnelerimizin üzerine dökelim.
  • 2-3 dakika kadar daha pişirip üzerine fındığı ekleyip, karıştırıp ocağın altını kapatalım.
  • Vişneli sos soğuyunca tart kalıbına yaydığımız hamurun üzerine döküp güzelce yayalım.
  • Son olarak buzlukta beklettiğimiz hamurumuzu vişnelerin üzerine rendeleyerek koyalım.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.
  • Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder