Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet orta boy havuç
- 1,5 paket bisküvi
- 1 tatlı kasığı tarçın
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı ceviz
Havuç Topları Tarifi Yapılışı
- Havuçların kabuklarını soyuyoruz ve iri olacak şekilde doğrayıp üzerini geçecek şekilde su dolduruyoruz ve yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Suyunu süzüp bir kaba alarak çatal ile eziyoruz.
- Üzerine rondodan geçirdiğimiz ceviz ve bisküvileri ekliyoruz.
- Tarçın ve pudra şekerini de ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz .
- Cevizden biraz büyük parçalar alıp hindistan cevizi ya da toz Antep fıstığına buluyoruz.
Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder