10 Şubat 2021 Çarşamba

Havuç Topları Tarifi

 

Havuç Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet orta boy havuç
  • 1,5 paket bisküvi
  • 1 tatlı kasığı tarçın
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ceviz

    Havuç Topları Tarifi Yapılışı

  • Havuçların kabuklarını soyuyoruz ve iri olacak şekilde doğrayıp üzerini geçecek şekilde su dolduruyoruz ve yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  • Suyunu süzüp bir kaba alarak çatal ile eziyoruz.
  • Üzerine rondodan geçirdiğimiz ceviz ve bisküvileri ekliyoruz.
  • Tarçın ve pudra şekerini de ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz .
  • Cevizden biraz büyük parçalar alıp hindistan cevizi ya da toz Antep fıstığına buluyoruz.
  • Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder