15 Şubat 2021 Pazartesi

Zeytin Ezmeli Bükme Poğaça Tarifi

 

Zeytin Ezmeli Bükme Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200ml)
  • 1 su bardağı ılık su (200ml)
  • 1 paket instant maya
  • 4 adet küp şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta beyazı ( sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( ele yapışmayan yumuşacık hamur olucak )

İçı̇ ı̇çı̇n:

  • Yumuşak tereyağ
  • Zeytin ezmesi

Üzerı̇ ı̇çı̇n:

  • Ayırdığımız yumurtanın sarısı 

    Zeytin Ezmeli Bükme Poğaça Tarifi Yapılışı 

  • İlk önce yoğurma kabına ılık su, ılık süt, şeker ve mayayı alıp 2-3 dk kadar bekletelim içerisine yumurta akı, tuz ve sıvı yağ̆ı ekleyip karıştıralım.
  • Yavaş yavaş unu ilave ederek yoğuralım hamurun çok iyi yoğurulmadı lazım ele yapışmayan yumuşacık olması gerekiyor.
  • 1 saat mayanlandırdıktan sonra unlanmış tezgaha 2 parçaya bölüp ilk parçasını dikdörtgen şeklinde açıp içerisine yumuşak tereyağ sürüp üzerine zeytin ezmesini yayalım.
  • Benim yaptığım gibi katlayıp 2 parmak kalınlığında keselim.
  • 1 veya 2 defa tur döndürelim.
  • 15-20 dakika tepsi mayası yapıp yumurta sarısını sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarında pişirelim .
  • Pişen poğaçaları fırından alıp temiz örtü ile örtüp 5 dk dinlendirelim servise hazır👌🏻👌🏻😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder