Zeytin Ezmeli Bükme Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (200ml)
- 1 su bardağı ılık su (200ml)
- 1 paket instant maya
- 4 adet küp şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı ( sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un ( ele yapışmayan yumuşacık hamur olucak )
İçı̇ ı̇çı̇n:
- Yumuşak tereyağ
- Zeytin ezmesi
Üzerı̇ ı̇çı̇n:
- Ayırdığımız yumurtanın sarısı
Zeytin Ezmeli Bükme Poğaça Tarifi Yapılışı
- İlk önce yoğurma kabına ılık su, ılık süt, şeker ve mayayı alıp 2-3 dk kadar bekletelim içerisine yumurta akı, tuz ve sıvı yağ̆ı ekleyip karıştıralım.
- Yavaş yavaş unu ilave ederek yoğuralım hamurun çok iyi yoğurulmadı lazım ele yapışmayan yumuşacık olması gerekiyor.
- 1 saat mayanlandırdıktan sonra unlanmış tezgaha 2 parçaya bölüp ilk parçasını dikdörtgen şeklinde açıp içerisine yumuşak tereyağ sürüp üzerine zeytin ezmesini yayalım.
- Benim yaptığım gibi katlayıp 2 parmak kalınlığında keselim.
- 1 veya 2 defa tur döndürelim.
- 15-20 dakika tepsi mayası yapıp yumurta sarısını sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarında pişirelim .
- Pişen poğaçaları fırından alıp temiz örtü ile örtüp 5 dk dinlendirelim servise hazır👌🏻👌🏻😋😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder