36 Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 10 gram yaş maya ( 42 gram lık mayanın 1 /4 ü )
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un ( 6 su bardağı gibi )
Ara katları için:
- 250 gram tereyağı
İç malzeme:
- 250 – 300 gram beyaz peynir
- Yeteri kadar maydanoz
- 1 yumurta beyazı
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
36 Böreği Tarifi Yapılışı
- İlk önce çukur bir kaba yaş mayayı koyun.
- Üzerine su ve süt karışımını döküp 15 dakika bekletin.
- Üzerine yumurta sarıları, tuz, şeker, sıvı yağ ve yoğurt ilave edip karıştırın.
- Sonra da unu kontrollü olarak ekleyin ve yumuşak kıvamlı bir elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru bekletmeden ( bekletirseniz hamur mayalanmaya başlar ve kat araları birbirine yapışıp tel tel bir kıvam elde edemeyiz. ) 6 bezeye ayırın.
- Bezenin bir tanesini tezgaha alıp açabildiğiniz kadar ince açın.
- Erittiğiniz tereyağından 3–4 kaşık, hamurun tamamını kaplayacak şekilde gezdirin ve fırça ile sürün.
- Diğer tüm bezeleri de tek tek açıp yağ sürerek üst üste dizin.
- 6 katlı yağlanmış hamuru gözleme gibi katlayın.
- Üzerini kapatarak yağın donması için buzdolabına kaldırın.
- En az yarım saat beklettiğiniz kare şeklindeki hamuru dolaptan çıkarın.
- Merdane ile hamuru dikkatlice açın.
- Sonra hamuru 6 x 6 olacak şekilde 36 parçaya kesin.
- Her karenin ortasına hazırladığınız peynir maydanoz karışımından 1 er tatlı kaşığı koyun.
- 1 tarafı peynirin üzerine katlayıp diğer tarafı onun üzerine katlayın.
- Tüm 36 parçayı bu şekilde hazırladıktan sonra pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
- Yine mayalandırmadan üzerlerine yumurta sarısı karışımından sürün.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.
- Ilık veya soğuk servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder