2 Mart 2021 Salı

36 Böreği Tarifi

 

36 Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 10 gram yaş maya ( 42 gram lık mayanın 1 /4 ü )
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( 6 su bardağı gibi )

Ara katları için:

  • 250 gram tereyağı

İç malzeme:

  • 250 – 300 gram beyaz peynir
  • Yeteri kadar maydanoz
  • 1 yumurta beyazı

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

    36 Böreği Tarifi Yapılışı

  • İlk önce çukur bir kaba yaş mayayı koyun.
  • Üzerine su ve süt karışımını döküp 15 dakika bekletin.
  • Üzerine yumurta sarıları, tuz, şeker, sıvı yağ ve yoğurt ilave edip karıştırın.
  • Sonra da unu kontrollü olarak ekleyin ve yumuşak kıvamlı bir elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru bekletmeden ( bekletirseniz hamur mayalanmaya başlar ve kat araları birbirine yapışıp tel tel bir kıvam elde edemeyiz. ) 6 bezeye ayırın.
  • Bezenin bir tanesini tezgaha alıp açabildiğiniz kadar ince açın.
  • Erittiğiniz tereyağından 3–4 kaşık, hamurun tamamını kaplayacak şekilde gezdirin ve fırça ile sürün.
  • Diğer tüm bezeleri de tek tek açıp yağ sürerek üst üste dizin.
  • 6 katlı yağlanmış hamuru gözleme gibi katlayın.
  • Üzerini kapatarak yağın donması için buzdolabına kaldırın.
  • En az yarım saat beklettiğiniz kare şeklindeki hamuru dolaptan çıkarın.
  • Merdane ile hamuru dikkatlice açın.
  • Sonra hamuru 6 x 6 olacak şekilde 36 parçaya kesin.
  • Her karenin ortasına hazırladığınız peynir maydanoz karışımından 1 er tatlı kaşığı koyun.
  • 1 tarafı peynirin üzerine katlayıp diğer tarafı onun üzerine katlayın.
  • Tüm 36 parçayı bu şekilde hazırladıktan sonra pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
  • Yine mayalandırmadan üzerlerine yumurta sarısı karışımından sürün.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilık veya soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder