2 Mart 2021 Salı

Çıtır Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi

 

Çıtır Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Hamuru için;

  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yumurta
  • Çay kaşığı ucuyla tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Çıtır Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetimizi yapalım.
  • Tencereye şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra bir kaç damla limon sıkıp ocağı kapatalım.
  • Çabuk soğuması için başka bir kaba aktaralım.
  • Hamuru için tencereye tuz, su, şeker ve sıvı yağ ekleyip kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra unu ekleyip, 1 dakika boyunca karıştırıp ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Yumurta kokmaması için hamurun asla sıcak olmaması lazım.
  • Soğuyan hamura 1 adet yumurta ekleyip elimizle iyice yedirelim. Ta ki kek kıvamı alana kadar. Yaklaşık 3 dakika yoğurdum.
  • 2. 3. Ve 4. Yumurtayı da ekleyip aynı işlemi yapıyoruz.
  • Yumurtalar tek tek ekleyip 3 dakika yoğrulacak yoğrulacak.
  • Sıkma torbasına kalın başlık takıp hamuru içine dolduralım.
  • Derin bir tencereye yağ ekleyip hamurdan sıkalım. Ben mutfak makasıyla hamuru kestim.
  • Yağımız soğuk olmalı. Tencereye yeteri kadar hamur koyup ocağı açalım.
  • Hamurlar şişene kadar karıştırma işlemi yapmıyoruz. Şiştikten sonra sürekli karıştıyoruz.
  • Nar gibi kızaran tulumbaları soğuk şerbete batırıp hemen çıkarıyoruz.
  • Şerbeti hemen çektiği için bu aşamaya dikkat edelim.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥳.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder