Çıtır Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Hamuru için;
- 2 su bardağı su
- 2,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yumurta
- Çay kaşığı ucuyla tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Çıtır Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi yapalım.
- Tencereye şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra bir kaç damla limon sıkıp ocağı kapatalım.
- Çabuk soğuması için başka bir kaba aktaralım.
- Hamuru için tencereye tuz, su, şeker ve sıvı yağ ekleyip kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra unu ekleyip, 1 dakika boyunca karıştırıp ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
- Yumurta kokmaması için hamurun asla sıcak olmaması lazım.
- Soğuyan hamura 1 adet yumurta ekleyip elimizle iyice yedirelim. Ta ki kek kıvamı alana kadar. Yaklaşık 3 dakika yoğurdum.
- 2. 3. Ve 4. Yumurtayı da ekleyip aynı işlemi yapıyoruz.
- Yumurtalar tek tek ekleyip 3 dakika yoğrulacak yoğrulacak.
- Sıkma torbasına kalın başlık takıp hamuru içine dolduralım.
- Derin bir tencereye yağ ekleyip hamurdan sıkalım. Ben mutfak makasıyla hamuru kestim.
- Yağımız soğuk olmalı. Tencereye yeteri kadar hamur koyup ocağı açalım.
- Hamurlar şişene kadar karıştırma işlemi yapmıyoruz. Şiştikten sonra sürekli karıştıyoruz.
- Nar gibi kızaran tulumbaları soğuk şerbete batırıp hemen çıkarıyoruz.
- Şerbeti hemen çektiği için bu aşamaya dikkat edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥳.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder