16 Mart 2021 Salı

Adana Kebap Tarifi

 

Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 100 gr kuyruk yağı ya da iki yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı biber salçası(benimki çok kıvamlı o yüzden az ekledim.)
  • Tuz, karabiber, isteğe bağlı pul biber de koyabilirsiniz

Lavaş için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un 4 bardak belki biraz daha fazlası kontrollü ekleyin

    Adana Kebap Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak soğanı ve kapya biberi rondodan geçirin ya da ince ince doğrayın.
  • Suyunu iyice sıkın.Kıymanın içerisine ekleyin.
  • Tuz ve karabiberi de ekleyip güzelce yoğuralım ve dinlenmesi için dolaba kaldıralım.
  • Bu sıra da lavaş için un hariç bütün malzemeleri derin bir kap içerisine alalım.
  • Unu kontrollü ekleyip kıvamlı bir hamur yoğuralım yarım saat kadar mayalansın.
  • Mayalanan hamuru 10-12 eşit parçaya bölelim.
  • Her bir parçayı yuvarlak açıp tava da arkalı önlü pişirelim.
  • Pişen lavaşları bir bez ya da örtüyle güzelce saralım.
  • Dinlenen kıymayı yumruk büyüklüğünde parçalar alıp şişe geçirelim. Şiş yoksa tahta çubuklara geçirelim.
  • Kebap şeklini verip döküm tava da yada normal tava da pişirelim.
  • Lavaş ekmeği arasında domates, biber soğanla servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder