Ev Yapımı Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı salep (hazır paketlerde olan salepten 1 tepeleme dolu yemek kaşığı koymalısınız)
- 3 adet limon
- 1 çay kaşığı zerdeçal (zerdeçal tadında değişiklik yapmaz sadece renk vermesi için kullanıyoruz
Ev Yapımı Limonlu Dondurma Tarifi Yapılışı
- Süt şeker ve salep tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak kaynatılır 5 dakika pişirilir kenara alınır.
- Ara ara karıştırılarak soğutulur.
- Bir kaseye limonların kabukları rendenin ince tarafı ile rendelenip üzerine limonların suyu sıkılır.
- Soğuyan süt ve salep karışımına bu limon kabuğu ve suyu süzgeçten geçirilerek eklenir 1 silme çay kaşığı zerdeçal koyulur ve karıştırılır.
- Bu karışım bir kaba dökülüp ve dondurucuya koyulur.
- 1 saat geçince mikserle çırpılır tekrar dondurucuya koyulur.
- Bu işlemi 1 saat aralığı ile 4 kez uygulayın ve sonrasında donmaya bırakın.
- Tamamen soğuduktan sonra dondurucudan çıkarıp servis yapabilirsiniz🍧🍋🍨🍋.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder