16 Mart 2021 Salı

Ev Yapımı Limonlu Dondurma Tarifi

 

Ev Yapımı Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı salep (hazır paketlerde olan salepten 1 tepeleme dolu yemek kaşığı koymalısınız)
  • 3 adet limon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (zerdeçal tadında değişiklik yapmaz sadece renk vermesi için kullanıyoruz

    Ev Yapımı Limonlu Dondurma Tarifi Yapılışı

  • Süt şeker ve salep tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak kaynatılır 5 dakika pişirilir kenara alınır.
  • Ara ara karıştırılarak soğutulur.
  • Bir kaseye limonların kabukları rendenin ince tarafı ile rendelenip üzerine limonların suyu sıkılır.
  • Soğuyan süt ve salep karışımına bu limon kabuğu ve suyu süzgeçten geçirilerek eklenir 1 silme çay kaşığı zerdeçal koyulur ve karıştırılır.
  • Bu karışım bir kaba dökülüp ve dondurucuya koyulur.
  • 1 saat geçince mikserle çırpılır tekrar dondurucuya koyulur.
  • Bu işlemi 1 saat aralığı ile 4 kez uygulayın ve sonrasında donmaya bırakın.
  • Tamamen soğuduktan sonra dondurucudan çıkarıp servis yapabilirsiniz🍧🍋🍨🍋.
  • Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder