19 Mart 2021 Cuma

Ahududu Kremalı Kat Kat Milföy Pasta Tarifi

 

Ahududu Kremalı Kat Kat Milföy Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru

Kreması:

  • 5 çay bardağı sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 5-6 damla badem esansı
  • 2 çay bardağı ahududu

    Ahududu Kremalı Kat Kat Milföy Pasta Tarifi Yapılışı

  • Milföy hamurları kağıt serili tepsiye konarak üzeri çatal ile delinir.
  • 200 dereceli fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirilir.
  • Ahududu haricinde diğer krema malzemeleri küçük bir tencereye konur ve durmadan karıştırılarak katılaşması sağlanır ve ocaktan alınır.
  • Krema biraz ılıyınca içine meyve eklenir.
  • Hazır olan milföy hamurlarının üzerine krema sürülerek üst üste konur (resimdeki gibi).
  • Üzeri meyve ile süslenerek servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder