Ahududu Kremalı Kat Kat Milföy Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet milföy hamuru
Kreması:
- 5 çay bardağı sıvı krema
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 5-6 damla badem esansı
- 2 çay bardağı ahududu
Ahududu Kremalı Kat Kat Milföy Pasta Tarifi Yapılışı
- Milföy hamurları kağıt serili tepsiye konarak üzeri çatal ile delinir.
- 200 dereceli fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirilir.
- Ahududu haricinde diğer krema malzemeleri küçük bir tencereye konur ve durmadan karıştırılarak katılaşması sağlanır ve ocaktan alınır.
- Krema biraz ılıyınca içine meyve eklenir.
- Hazır olan milföy hamurlarının üzerine krema sürülerek üst üste konur (resimdeki gibi).
- Üzeri meyve ile süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder