Ispanaklı Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1 su bardağı haşlanmış ıspanak
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Vanilya ve kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Üzerine dökmek için ;
- 1,5 su bardağı süt
Kreması için:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- Vanilya
- 1 paket kremşanti
Ispanaklı Gelin Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şeker, yumurta ile mikserle iyice çırpılır.
- Sonra haşlanmış blenderden çekilmiş ıspanak, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilyayı ve unu koyup mikserle çırpıyoruz.
- Bunu borcama koyup fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- 180 derecede alt-üst ayarda üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz
- Kreması için; sütü bir tencereye koyalım içine şeker, nişasta, un koyup koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
- Ocaktan alıp kremşanti ve vanilya koyup karıştırıyoruz.
- Pişen kekin üzerine ilk sıcağı çıkınca 1, 5 su bardağı sütü dökelim.
- Sütü çekincede kremasını dökelim.
- Hindistancevizi serpip nar ve fıstıkla süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder