19 Mart 2021 Cuma

Ispanaklı Gelin Pastası Tarifi

 

Ispanaklı Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı haşlanmış ıspanak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Vanilya ve kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzerine dökmek için ;

  • 1,5 su bardağı süt

Kreması için:

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Vanilya
  • 1 paket kremşanti

    Ispanaklı Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şeker, yumurta ile mikserle iyice çırpılır.
  • Sonra haşlanmış blenderden çekilmiş ıspanak, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilyayı ve unu koyup mikserle çırpıyoruz.
  • Bunu borcama koyup fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  • 180 derecede alt-üst ayarda üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz
  • Kreması için; sütü bir tencereye koyalım içine şeker, nişasta, un koyup koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
  • Ocaktan alıp kremşanti ve vanilya koyup karıştırıyoruz.
  • Pişen kekin üzerine ilk sıcağı çıkınca 1, 5 su bardağı sütü dökelim.
  • Sütü çekincede kremasını dökelim.
  • Hindistancevizi serpip nar ve fıstıkla süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder