Peynirli Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 çay bardağı kepekli un
- 1,5 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 70 gram tereyağı
- 2 tatlı kaşığı kuru mercan köşk
- 100 gram rendelenmiş kaşar
Üzeri:
- Süt
Peynirli Bisküvi Tarifi Yapılışı
- Bütün malzemeler katılarak hamur yoğrulur.
- Hafif unlu tezgahta hamur merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açılır.
- Baklava dilimi gibi kesilir.
- Kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerine süt sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder