19 Mart 2021 Cuma

Peynirli Bisküvi Tarifi

 

Peynirli Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 çay bardağı kepekli un
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 70 gram tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı kuru mercan köşk
  • 100 gram rendelenmiş kaşar

Üzeri:

  • Süt

    Peynirli Bisküvi Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeler katılarak hamur yoğrulur.
  • Hafif unlu tezgahta hamur merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açılır.
  • Baklava dilimi gibi kesilir.
  • Kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerine süt sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder