Bağımlılık Yapan Bir Lezzet: Beyaz Çikolatalı Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında margarin veya tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 6-7 damla limon suyu ( isteğe bağlı artırabilirsiniz)
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 100 gram beyaz çikolata
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 6-7 damla limon suyu
Bağımlılık Yapan Bir Lezzet: Beyaz Çikolatalı Limonlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Margarin ve yumurta yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
- Un hariç kalan malzemelerde eklenir ve yoğurmaya başlanır.
- Yavaş yavaş un eklenir yoğurmaya devam edilir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hazırlanan hamur yağlı kağıdın üzerine alınır ve üst kısma bir yağlı kağıt daha serilir.
- İki kağıdın arasında merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açılır.
- Çay bardağının ağız kısmıyla kesilir, tüm hamura ayni işlem uygulanır ve sekil verilen hamurdan yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 180° derece fırında 10-12 pişirilir. ( üzeri ve altı hafif pembeleşince pişmiş demektir, kontrollü davranın).
- Fırından çıkan kurabiyeler soğumaya bırakılır.
- Beyaz çikolata benmari usulü eritilir o erirken diğer sos için, 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 6-7 damla limon suyu pudra şekeri eriyene kadar karıştırılır.
- Akışkan bir kıvam olması gerekiyor hazırlanan sos buzdolabı poşetine alınır.
- Soğumuş olan kurabiyeler bir tane alınır ve alt kısmı eriyen çikolataya batırılır.
- Tüm kurabiyelere aynı işlem uygulanır.
- Son olarak buzdolabı poşetine alınan sos, poşetin ucuna ufak bir delik açılarak kurabiyelerin üzerine zikzaklar çizilir.
- Tamamına aynı işlem uygulanır ve çikolataların donması için yaklaşık 1 saat dolapta bekletildikten sonra servis edilir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder