Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1 instant maya
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 vanilin
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4.5 su bardağı un
Kreması için
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım şu bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 kaşık tereyağ
- 1 paket kremşanti
Üzeri için
- 120 gram benmari eritilmiş çikolata veya pudra şekeri serpebilirsiniz
Alman Pastası Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına süt maya ve şeker alınarak mayanın aktifleşmesi için karıştırılır.
- Üzerine yumurta mahlep vanilin tuz eklenerek biraz daha karıştırılır.
- Un yavaş yavaş eklenerek hamur yoğurulur. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak.
- En son tereyağı da ekleyip 5 dk kadar daha yoğurulup üzeri örtülüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Krema için vanilin ve kremşanti harici kaynatılır.
- Ocak kapatılınca vanilin eklenir.
- Krema soğuduktan sonra kremşanti eklenir ve 5 dk kadar çırpılır.
- Sıkma torbasına alınan krema buzdolabında bekleyebilir.
- Mayalanan hamur 9 eşit parçaya bölünür 85-90 gr arası 9 parça çıktı. Elde yuvarlanarak tepsiye aralıklarla dizilir.
- 1 saat kadar tepsi mayası olması için ılık ortama alınır. Vakit yoksa 50 derecede ısıtılıp kapatılan fırında fırın mayası da olabilir.
- 180 derece alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirilir.
- Soğuyan pasta kekimiz ikiye bölünür ve krema sıkılır.
- Üzeri benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılır.
Not. Dilerseniz mayalanan hamuru çok kızgın olmayan yağda kızartabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder