9 Mart 2021 Salı

Alman Pastası Tarifi

 

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 instant maya
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 vanilin
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4.5 su bardağı un

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım şu bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için

  • 120 gram benmari eritilmiş çikolata veya pudra şekeri serpebilirsiniz

    Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına süt maya ve şeker alınarak mayanın aktifleşmesi için karıştırılır.
  • Üzerine yumurta mahlep vanilin tuz eklenerek biraz daha karıştırılır.
  • Un yavaş yavaş eklenerek hamur yoğurulur. Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak.
  • En son tereyağı da ekleyip 5 dk kadar daha yoğurulup üzeri örtülüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Krema için vanilin ve kremşanti harici kaynatılır.
  • Ocak kapatılınca vanilin eklenir.
  • Krema soğuduktan sonra kremşanti eklenir ve 5 dk kadar çırpılır.
  • Sıkma torbasına alınan krema buzdolabında bekleyebilir.
  • Mayalanan hamur 9 eşit parçaya bölünür 85-90 gr arası 9 parça çıktı. Elde yuvarlanarak tepsiye aralıklarla dizilir.
  • 1 saat kadar tepsi mayası olması için ılık ortama alınır. Vakit yoksa 50 derecede ısıtılıp kapatılan fırında fırın mayası da olabilir.
  • 180 derece alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuyan pasta kekimiz ikiye bölünür ve krema sıkılır.
  • Üzeri benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılır.
    Not. Dilerseniz mayalanan hamuru çok kızgın olmayan yağda kızartabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder