Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo dana arnavut ciğeri
- 4-5 adet patates
- 1 bardak un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Sıvıyağ
Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı
- Patatesleri küp doğrayın.
- Bir tepsiye un serperek üzerine ciğeri ve bir miktar daha un ile beraber karbonatı ilave edin.
- Elinizle ciğeri una bulayın.
- Başka bir kapta soğanları piyazlık doğrayarak bol tuzla ovun ve sonrasında yıkayın.
- Maydanozları istediğiniz boyutta kıyarak soğanla birleştirin ve baharatları ekleyerek tekrar ovun.
- Patatesleri kızartın derin bir kaba alın.
- Ciğerleri kızgın tavaya atın ve sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ciğerleri de kızarttığınız patateslerin üzerine koyun.
- Tüm kızartma işlemi bitince kızarttığınız yağdan 4-5 kaşık başka bir tavaya alarak bol baharatla yağı kızdırın ve kızartmaların üzerine dökün.
- En son olarak harmanladığınız soğan maydanozu üzerine döşeyerek sıcağını çekmesi için ılınana kadar bekleyin.
- Sonrasında karıştırıp yağını yedirerek servis yapın. Afiyet olsun👩🍳
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder