9 Mart 2021 Salı

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana arnavut ciğeri
  • 4-5 adet patates
  • 1 bardak un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Sıvıyağ

    Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri küp doğrayın.
  • Bir tepsiye un serperek üzerine ciğeri ve bir miktar daha un ile beraber karbonatı ilave edin.
  • Elinizle ciğeri una bulayın.
  • Başka bir kapta soğanları piyazlık doğrayarak bol tuzla ovun ve sonrasında yıkayın.
  • Maydanozları istediğiniz boyutta kıyarak soğanla birleştirin ve baharatları ekleyerek tekrar ovun.
  • Patatesleri kızartın derin bir kaba alın.
  • Ciğerleri kızgın tavaya atın ve sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ciğerleri de kızarttığınız patateslerin üzerine koyun.
  • Tüm kızartma işlemi bitince kızarttığınız yağdan 4-5 kaşık başka bir tavaya alarak bol baharatla yağı kızdırın ve kızartmaların üzerine dökün.
  • En son olarak harmanladığınız soğan maydanozu üzerine döşeyerek sıcağını çekmesi için ılınana kadar bekleyin.
  • Sonrasında karıştırıp yağını yedirerek servis yapın. Afiyet olsun👩‍🍳

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder