11 Mart 2021 Perşembe

Annemin Tarifiyle Ispanaklı Tepsi Böreği

 

Annemin Tarifiyle Ispanaklı Tepsi Böreği İçin Malzemeler

  • 4 yufka
  • 1 kg ıspanak
  • 1. kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1’er çay kaşığı pulbiber, karabiber, kimyon
  • Lor peynir

Sosu için

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Tuz

    Annemin Tarifiyle Ispanaklı Tepsi Böreği Yapılışı

  • Yemeklik doğranmış soğanı yağda biraz kavuralım.
  • Salçaları ekleyip yıkanmış ve küçük doğranmış ıspanakları ilave edelim.
  • Biraz karıştırıp baharatları ekleyelim suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpalım.
  • Tepsinin tabanına 1 yufkayı serelim kenarları dışarı taşacak şekilde serdikten sonra biraz sos dökelim ve ıspanaklı harç, peynir serpelim.
  • Her katına aynı işlemi yapalım.
  • Sonuncu yufkayı da üzerine serip kenarlardan kalan yufkalarla kapatalım.
  • Dilimleyip kalan sosu dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim 🌿🌼❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder