Annemin Tarifiyle Ispanaklı Tepsi Böreği İçin Malzemeler
- 4 yufka
- 1 kg ıspanak
- 1. kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1’er çay kaşığı pulbiber, karabiber, kimyon
- Lor peynir
Sosu için
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 şişe maden suyu
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
- Tuz
Annemin Tarifiyle Ispanaklı Tepsi Böreği Yapılışı
- Yemeklik doğranmış soğanı yağda biraz kavuralım.
- Salçaları ekleyip yıkanmış ve küçük doğranmış ıspanakları ilave edelim.
- Biraz karıştırıp baharatları ekleyelim suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Sosu için tüm malzemeyi bir kaba alıp çırpalım.
- Tepsinin tabanına 1 yufkayı serelim kenarları dışarı taşacak şekilde serdikten sonra biraz sos dökelim ve ıspanaklı harç, peynir serpelim.
- Her katına aynı işlemi yapalım.
- Sonuncu yufkayı da üzerine serip kenarlardan kalan yufkalarla kapatalım.
- Dilimleyip kalan sosu dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fansız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim 🌿🌼❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder