Pratik Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
(250 ml su bardağı)
- 1,5 su bardağı şeker
- 300 ml sıvı yağ (1 su bardağı+ 1/2 (yarım) çay bardağı)
- 4 yumurta
- 5-6 havuç (2, 5 3 su bardağı)
- 1 su bardağı ceviz
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 çay kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 250 gram un (2 su bardağı)
Labneli frosting
- 75 gram tereyağ (1/4 (çeyrek) su bardağı) (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 225 gram labne (Soğuk) (krem peynir de olur)
- 240 gram (1, 5 su bardağı) pudra şekeri
- 1/2 (yarım) çay kaşığı vanilya özütü (yoksa eleyin)
Pratik Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı
- Fırını 175 derece alt üst ayarda çalıştırılır.
- Kuru malzemeler bir kapta harmanlanır (un, vanilin, kabartma tozu, tuz, tarçın).
- Şeker ve yağ bir kaba alınıp çırpma teliyle karıştırılır.
- Yumurtalar birer birer eklenir. Her seferinde karışana kadar çırpılır.
- Kuru malzemeler iki seferde eklenerek spatulayla karıştırılır.
- Karışınca ceviz ve havuç eklenir ve iyice karıştırılıp kalıba dökülür. (pasta gibi yapacaksanız 18 cm lik yağlı kağıt serilmiş üç kalıba (tek kalıp varsa üç seferde pişirin) veya normal kek olarak tüketecekseniz yağlanmış kek kalıbına dökün) kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.
- Frostin için.Labne, tereyağ ve vanilyayı 1-2 dk kadar çırpılır.
- Pudra şekeri azar azar eklenerek kremamsı kıvam alana kadar çırpılır. (tadına da bakıp ayarlayabilirsiniz) kremasını bol seviyorsanız miktarı arttırabilirsiniz.
- Soğuyan keklerin arasına kremadan sürüp isterseniz biraz da ceviz atarak pasta görüntüsü verebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder