11 Mart 2021 Perşembe

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta

Kreması için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kremşanti

Üzeri için

  • 1 paket hazır çikolata sosu

    Profiterol Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tencereye su ve tereyağını koyup karıştırın kaynatın.
  • Unu ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Harcı 4-5 dk sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alın hamurun soğuması için bekletin.
  • Hamur soğuduktan sonra önce 1 yumurtayı kırın ve iyice karıştırın.
  • Daha sonra 2. ekleyin ve yine iyice karıştırın son olarak 3. Cüyü de ekleyip karıştırın. (bu nokta önemli yoksa hamur kabarmaz. ) hafif yapışkan bir hamur oluyor.
  • Fırını önce 180 derece fanlı ayarda ısıtalım.
  • Daha sonra alt üst ayarda 200 dereceye getirip ısıtalım sonra ayarı 180 dereceye indirelim fansız ayarda olmalı.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla yarım kaşık olacak şekilde harçtan parçalar alarak aralarında biraz boşluk kalacak şekilde dizin.
  • Fırının orta kısmına tepsiyi yerleştirin 30 dk kızarana kadar pişirin.
  • Kreması için.Tüm malzemeleri bir tencereye alıp kaynayıp kıvam alana kadar pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra krem şantiyi ekleyip çırpalım.
  • Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. Daha sonra çikolata sosu gezdirelim.Afiyetle 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder