Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
Kreması için
- 2,5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kremşanti
Üzeri için
- 1 paket hazır çikolata sosu
Profiterol Tarifi Yapılışı
- Uygun bir tencereye su ve tereyağını koyup karıştırın kaynatın.
- Unu ekleyerek güzelce karıştırın.
- Harcı 4-5 dk sürekli karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alın hamurun soğuması için bekletin.
- Hamur soğuduktan sonra önce 1 yumurtayı kırın ve iyice karıştırın.
- Daha sonra 2. ekleyin ve yine iyice karıştırın son olarak 3. Cüyü de ekleyip karıştırın. (bu nokta önemli yoksa hamur kabarmaz. ) hafif yapışkan bir hamur oluyor.
- Fırını önce 180 derece fanlı ayarda ısıtalım.
- Daha sonra alt üst ayarda 200 dereceye getirip ısıtalım sonra ayarı 180 dereceye indirelim fansız ayarda olmalı.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla yarım kaşık olacak şekilde harçtan parçalar alarak aralarında biraz boşluk kalacak şekilde dizin.
- Fırının orta kısmına tepsiyi yerleştirin 30 dk kızarana kadar pişirin.
- Kreması için.Tüm malzemeleri bir tencereye alıp kaynayıp kıvam alana kadar pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra krem şantiyi ekleyip çırpalım.
- Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. Daha sonra çikolata sosu gezdirelim.Afiyetle 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder