Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dana ciğeri
- 4 büyük patates
- 3 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Ciğer için ;
- Yarım su bardağı un
Süslemek için ;
- Domates dilimleri
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı
- Önce patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun.
- Küp küp çok küçük olmayacak şekilde kesin.
- Geniş bir tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın.
- Kızgın yağa patatesleri atın.
- Onlar kızarırken ciğerlerin zarını soyun, ciğeri yıkamayın, yıkarsanız hamur gibi olur. İyi sonuç elde edemezsiniz.
- Ciğerleri de çok küçük olmayacak şekilde kare kare kesin.
- Bir süzgeçe alıp kanını iyice süzdürün içine bir kaç dilim elma atarsanız kanını daha iyi çeker.
- Bir kabın içinde unlayın.
- Süzgecin içine koyup fazla unlarını silkeleyin.Üzerinde çok ince bir tabaka un kalmalı.
- Patatesleri kızarınca havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa koyun.
- Ciğerleri kızgın yağa atın, sakin karıştırmayın tavayı hafif hareketlerle dikkatli bir şekilde sallayın.
- Yağın altını kuvvetli açın.
- Ciğerleri en fazla 7-8 dakika kızartın.
- Merak etmeyin ciğer çok çabuk pişer.
- Kağıt havlu serili bir tabağa ciğerleri de koyun.
- Kuru soğanları ince ince piyazlık şeklinde kesin, tuzla ovun.
- Maydanozları da ince ince doğrayın. Kuru soğanla karıştırın.
- Geniş bir tabağa ciğerleri, soğanları ve en ortaya da kızarmış patatesleri koyun.
- Tuzu üzerine gezdirin.
- Domates dilimleri ve maydanozla süsleyebilirsiniz.
Arnavut ciğeri hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder