1 Mart 2021 Pazartesi

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğeri
  • 4 büyük patates
  • 3 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Ciğer için ;

  • Yarım su bardağı un

Süslemek için ;

  • Domates dilimleri

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

    Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  • Önce patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun.
  • Küp küp çok küçük olmayacak şekilde kesin.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağı koyun ve kızdırın.
  • Kızgın yağa patatesleri atın.
  • Onlar kızarırken ciğerlerin zarını soyun, ciğeri yıkamayın, yıkarsanız hamur gibi olur. İyi sonuç elde edemezsiniz.
  • Ciğerleri de çok küçük olmayacak şekilde kare kare kesin.
  • Bir süzgeçe alıp kanını iyice süzdürün içine bir kaç dilim elma atarsanız kanını daha iyi çeker.
  • Bir kabın içinde unlayın.
  • Süzgecin içine koyup fazla unlarını silkeleyin.Üzerinde çok ince bir tabaka un kalmalı.
  • Patatesleri kızarınca havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa koyun.
  • Ciğerleri kızgın yağa atın, sakin karıştırmayın tavayı hafif hareketlerle dikkatli bir şekilde sallayın.
  • Yağın altını kuvvetli açın.
  • Ciğerleri en fazla 7-8 dakika kızartın.
  • Merak etmeyin ciğer çok çabuk pişer.
  • Kağıt havlu serili bir tabağa ciğerleri de koyun.
  • Kuru soğanları ince ince piyazlık şeklinde kesin, tuzla ovun.
  • Maydanozları da ince ince doğrayın. Kuru soğanla karıştırın.
  • Geniş bir tabağa ciğerleri, soğanları ve en ortaya da kızarmış patatesleri koyun.
  • Tuzu üzerine gezdirin.
  • Domates dilimleri ve maydanozla süsleyebilirsiniz.
  • Arnavut ciğeri hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder