1 Mart 2021 Pazartesi

Pişmeyen Çikolatalı Tart Tarifi

 

Pişmeyen Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için malzemeler;

  • 3 paket kakaolu kremalı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • ¼ su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı bal

Ganaj için malzemeler;

  • 180 gram bitter çikolata
  • 100 ml. krema

Karamel için malzemeler;

  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 ml. krema

Süslemek için malzemeler;

  • Kurutulmuş portakal dilimleri

    Yapılışı

  • Tabanı için; Parçalayıcınızın haznesine bisküvileri koyun ve çekmeye başlayın içerisine erimiş tereyağlarını ekleyerek çekmeye devam edin.
  • Süt ve balı da ekleyerek yoğurun.
  • Her şey iyice karışınca bisküvili harcı 28 cm’lik mümkünse tabanı çıkan tart kalıbınıza alın ve elinizle iyice tabana yayıp, bir yemek kaşığı yardımıyla tabanı düzleyin.
  • Ganaj için;Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Ocaktan alınca kremayı ekleyip, karıştırın.
  • Hazırladığınız tabanın üzerine ganajı dökün ve iyice yayın ve soğuması için dondurucuya kaldırın.
  • Karamel için;Hafif geniş bir tavaya toz şekerinizi ekleyin ve erimesi için bırakın.
  • Toz şeker eriyince ve hafif karamel haline gelince içerisine krema ekleyip içerisinde hiç topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. (ben topak şeklinde bırakarak üzerini süslemede kullandım).
  • Ardından dondurucudan çıkardığınız tartınızın üzerine hazırladığınız karameli dökün dondurucuya atın.
  • 30 dakika bekletin ve kalıbınızdan çıkararak, dilimleyerek servis edin.
  • Tabanı için; Parçalayıcınızın haznesine bisküvileri koyun ve çekmeye başlayın içerisine erimiş tereyağlarını ekleyerek çekmeye devam edin.
  • Süt ve balı da ekleyerek yoğurun.
  • Her şey iyice karışınca bisküvili harcı 28 cm’lik mümkünse tabanı çıkan tart kalıbınıza alın ve elinizle iyice tabana yayıp, bir yemek kaşığı yardımıyla tabanı düzleyin.
  • Ganaj için;Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Ocaktan alınca kremayı ekleyip, karıştırın.
  • Hazırladığınız tabanın üzerine ganajı dökün ve iyice yayın ve soğuması için dondurucuya kaldırın.
  • Karamel için;Hafif geniş bir tavaya toz şekerinizi ekleyin ve erimesi için bırakın.
  • Toz şeker eriyince ve hafif karamel haline gelince içerisine krema ekleyip içerisinde hiç topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. (ben topak şeklinde bırakarak üzerini süslemede kullandım).
  • Ardından dondurucudan çıkardığınız tartınızın üzerine hazırladığınız karameli dökün dondurucuya atın.
  • 30 dakika bekletin ve kalıbınızdan çıkararak, dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder