Pişmeyen Çikolatalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için malzemeler;
- 3 paket kakaolu kremalı bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- ¼ su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı bal
Ganaj için malzemeler;
- 180 gram bitter çikolata
- 100 ml. krema
Karamel için malzemeler;
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 100 ml. krema
Süslemek için malzemeler;
- Kurutulmuş portakal dilimleri
Yapılışı
- Tabanı için; Parçalayıcınızın haznesine bisküvileri koyun ve çekmeye başlayın içerisine erimiş tereyağlarını ekleyerek çekmeye devam edin.
- Süt ve balı da ekleyerek yoğurun.
- Her şey iyice karışınca bisküvili harcı 28 cm’lik mümkünse tabanı çıkan tart kalıbınıza alın ve elinizle iyice tabana yayıp, bir yemek kaşığı yardımıyla tabanı düzleyin.
- Ganaj için;Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Ocaktan alınca kremayı ekleyip, karıştırın.
- Hazırladığınız tabanın üzerine ganajı dökün ve iyice yayın ve soğuması için dondurucuya kaldırın.
- Karamel için;Hafif geniş bir tavaya toz şekerinizi ekleyin ve erimesi için bırakın.
- Toz şeker eriyince ve hafif karamel haline gelince içerisine krema ekleyip içerisinde hiç topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. (ben topak şeklinde bırakarak üzerini süslemede kullandım).
- Ardından dondurucudan çıkardığınız tartınızın üzerine hazırladığınız karameli dökün dondurucuya atın.
- 30 dakika bekletin ve kalıbınızdan çıkararak, dilimleyerek servis edin.
- Tabanı için; Parçalayıcınızın haznesine bisküvileri koyun ve çekmeye başlayın içerisine erimiş tereyağlarını ekleyerek çekmeye devam edin.
- Süt ve balı da ekleyerek yoğurun.
- Her şey iyice karışınca bisküvili harcı 28 cm’lik mümkünse tabanı çıkan tart kalıbınıza alın ve elinizle iyice tabana yayıp, bir yemek kaşığı yardımıyla tabanı düzleyin.
- Ganaj için;Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Ocaktan alınca kremayı ekleyip, karıştırın.
- Hazırladığınız tabanın üzerine ganajı dökün ve iyice yayın ve soğuması için dondurucuya kaldırın.
- Karamel için;Hafif geniş bir tavaya toz şekerinizi ekleyin ve erimesi için bırakın.
- Toz şeker eriyince ve hafif karamel haline gelince içerisine krema ekleyip içerisinde hiç topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. (ben topak şeklinde bırakarak üzerini süslemede kullandım).
- Ardından dondurucudan çıkardığınız tartınızın üzerine hazırladığınız karameli dökün dondurucuya atın.
- 30 dakika bekletin ve kalıbınızdan çıkararak, dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder