Baklava Yufkasında Kadayıflı Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası (20tane kullandım)
- 150 gr eritilmiş tereyağı
- 300 gram çiğ kadayıf
- 200 gram çekilmiş ceviz
Şerbeti;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon
Baklava Yufkasında Kadayıflı Sarma Tarifi Yapılışı
- Şerbet soğuk döküleceği için öncelikle şerbeti kaynatılır.
- Baklava yufkası tezgaha serilir.
- Üzerine bir miktar tereyağ sürülür.
- İkinci yufkada serilir ve tereyağ sürülür.
- Kadayıf ve ceviz kısa kenarına koyulur.
- Yufka rulo şeklinde sarılır ve tepsiye alınır.
- Tepsi dolana kadar işleme devam edilir.
- Tepside dilimlenir ve üzerine tereyağı sürülür.
- Isıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
- Fırından alındığında ilk sıcağı geçince (yaklaşık 3-5 dk sonra) şerbeti gezdirilir.
- 2-3 saat soğuması ve şerbeti çekmesi beklenir.
- Fıstık yada ceviz serpilerek servis edilir.
🧐 Malzeme miktarı elinizin ölçüsüne ve yufka sayınıza göre değişebilir.
🧐 Bu tatlıyı tarifteki gibi yatay dilim yapabileceğiniz gibi daha kısa dilimleyip tepsiye dik (kesilen yer üstte kalacak şekilde) koyarak da yapabilirsiniz, o şekilde daha çıtır oluyor.
🧐 Hazır normal yufka ile dik olarak yapmıştım daha önce, şerbeti daha fazla olmalı o zaman, çok sevilmişti.
Afiyetle ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder