21 Mart 2021 Pazar

Baklava Yufkasında Kadayıflı Sarma Tarifi

 

Baklava Yufkasında Kadayıflı Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası (20tane kullandım)
  • 150 gr eritilmiş tereyağı
  • 300 gram çiğ kadayıf
  • 200 gram çekilmiş ceviz

Şerbeti;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon

    Baklava Yufkasında Kadayıflı Sarma Tarifi Yapılışı

  • Şerbet soğuk döküleceği için öncelikle şerbeti kaynatılır.
  • Baklava yufkası tezgaha serilir.
  • Üzerine bir miktar tereyağ sürülür.
  • İkinci yufkada serilir ve tereyağ sürülür.
  • Kadayıf ve ceviz kısa kenarına koyulur.
  • Yufka rulo şeklinde sarılır ve tepsiye alınır.
  • Tepsi dolana kadar işleme devam edilir.
  • Tepside dilimlenir ve üzerine tereyağı sürülür.
  • Isıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından alındığında ilk sıcağı geçince (yaklaşık 3-5 dk sonra) şerbeti gezdirilir.
  • 2-3 saat soğuması ve şerbeti çekmesi beklenir.
  • Fıstık yada ceviz serpilerek servis edilir.
  • 🧐 Malzeme miktarı elinizin ölçüsüne ve yufka sayınıza göre değişebilir.

    🧐 Bu tatlıyı tarifteki gibi yatay dilim yapabileceğiniz gibi daha kısa dilimleyip tepsiye dik (kesilen yer üstte kalacak şekilde) koyarak da yapabilirsiniz, o şekilde daha çıtır oluyor.

    🧐 Hazır normal yufka ile dik olarak yapmıştım daha önce, şerbeti daha fazla olmalı o zaman, çok sevilmişti.

    Afiyetle ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder