Brokoliyi Sevdiren Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- 1 küçük ağaç brokoli
- 1 tavuk göğsü
- 1 küçük diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Bir tutam dereotu (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı
- Su
- Tuz, karabiber (göz kararı)
- Yarım çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı tabi ama sonuçta vitamin deposu dedik :d )
Brokoliyi Sevdiren Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsünü (ben yerel marketlerde karton tabakta satılanlardan kullanıyorum. ) tencereye alıp üzerini geçene kadar sıcak su ekliyoruz ve yumuşayana kadar haşlamaya bırakıyoruz.
- Bu sırada soyduğumuz soğan, patates ve havucu küçük küçük küp küp doğruyoruz.
- Ardından brokolileri küçük ağaçlar olacak şekilde bir orta boy kase dolacak kadar doğruyoruz. (kalan brokoliler için nefis salata tarifim yolda ;)).
- Ayrı bir tencere de zeytinyağı ile soğanları soteliyoruz bu aşamada tencerenin içine bir diş sarımsağı soyup bütün halde atıyoruz.
- Soğanlar pembeleşince sarımsağı çıkarıyoruz ve tencerenin içine havuçları, havuçlar hafif yumuşayınca da patatesleri ve brokolileri atıp haşlanmış tavuk suyundan bir iki kepçe koyuyoruz.
- Baharatları da ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
- Sebzeler yumuşarken tencereden aldığımız tavuk göğsünü çatal yardımı ile didiyoruz.
- Dittiğimiz tavukları tekrar tencerede ki tavuk suyunun içine bırakıyoruz ve tencere de sotelenmeye bıraktığımız sebzeleri de diğer tencerede ki tavuk suyuna ekliyoruz.
- Tencerenin içine 4 bardak kadar (klasik bir çorba tenceresinin ağız kısmından iki parmak az) sıcak su ekleyip kapağını kapatıyoruz .
- Tüm sebzeler (özellikle havuç ve patatesler) pişene kadar kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz, ocaktan indirmeye yakın içine dereotu doğrayıp atıyoruz bir taşım karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Çorba sulu bir çorba oluyor çok doyurucu olduğundan büyük kaselerde sunmanızı tavsiye ederim.
- 2-4 kişilik çorba için (küçük kaselerde servis ederseniz 6 kişilik) sebzelerden 1’er tane yetiyor, kişi sayısına göre sebze sayısını ayarlayabilirsiniz. Yanına kızarmış ekmek çok yakışıyor afiyet olsun. :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder