Balkabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg balkabağı
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
Ara krema için;
- 400 gram labne peyniri
- 200 gram krema
- 3 kaşık nişasta
- 3 kaşık un
- 3 su bardağı toz şeker
Tabanı için
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Balkabaklı Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Kabağımızı bir su bardağı şeker, yarım su bardağı suyla yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Bisküvileri rondodan geçiriyoruz ,tereyağında koyup iyice karıştırıyoruz .
- Kelepçeli kabımıza koyup iyice sıkıştırıyoruz.
- Buzdolabında 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Labne peynirimizi ve kremamızı iyice çırpıyoruz.
- Üzerine bir su bardağı toz şekerimizi ,üç yumurtamızı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- En son üç yemek kaşığı nişasta vanilya ve bir yemek kaşığı unu koyup çırpmaya devam ediyoruz.
- Hazırladığımız kremayı bisküvili tabanımıza üzerine döküyoruz.
- Kalıbımızı fırın tepsisine koyup altına 2 su bardağı su koyup fırına veriyoruz.
- 160 derecelik fırında 50 dakika pişiriyoruz piştikten sonra fırını ağzını açmadan 1 saat fırında bekletiyoruz.
- Pişmiş olan balkabağımızı püre haline getiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Pişmiş olan cheesecake fırından alıp iyice soğumasını bekliyoruz.
- Soğumuş olan cheesecake üzerine püremizi koyuyoruz 3 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- 3 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Süsleyip servis yapıyoruz.
Deneyecekler şimdiden afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder