8 Mart 2021 Pazartesi

Balkabaklı Cheesecake Tarifi

 

Balkabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg balkabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su

Ara krema için;

  • 400 gram labne peyniri
  • 200 gram krema
  • 3 kaşık nişasta
  • 3 kaşık un
  • 3 su bardağı toz şeker

Tabanı için

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

    Balkabaklı Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Kabağımızı bir su bardağı şeker, yarım su bardağı suyla yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Bisküvileri rondodan geçiriyoruz ,tereyağında koyup iyice karıştırıyoruz .
  • Kelepçeli kabımıza koyup iyice sıkıştırıyoruz.
  • Buzdolabında 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Labne peynirimizi ve kremamızı iyice çırpıyoruz.
  • Üzerine bir su bardağı toz şekerimizi ,üç yumurtamızı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • En son üç yemek kaşığı nişasta vanilya ve bir yemek kaşığı unu koyup çırpmaya devam ediyoruz.
  • Hazırladığımız kremayı bisküvili tabanımıza üzerine döküyoruz.
  • Kalıbımızı fırın tepsisine koyup altına 2 su bardağı su koyup fırına veriyoruz.
  • 160 derecelik fırında 50 dakika pişiriyoruz piştikten sonra fırını ağzını açmadan 1 saat fırında bekletiyoruz.
  • Pişmiş olan balkabağımızı püre haline getiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Pişmiş olan cheesecake fırından alıp iyice soğumasını bekliyoruz.
  • Soğumuş olan cheesecake üzerine püremizi koyuyoruz 3 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • 3 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Süsleyip servis yapıyoruz.
  • Deneyecekler şimdiden afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder