Bol Soslu Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kakao(25gr)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Çikolata sosu için malzemeler;
- 3,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 5 yemek kaşığı şeker (tepeleme)
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağ (tepeleme)
- 80 gram sütlü çikolata
Üzeri için;
- 2 paket krem şanti(1 su bardağı süt ile çırpın)
- 1,5 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı şeker (kek pişince üstüne dökülecek)
Bol Soslu Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı
- Çikolata sosun hazırlanışı;Çikolata ve tereyağ hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz ocağa koyup karıştırarak pişiriyoruz .
- Kaynamaya başlayınca iki dakika daha karıştırarak pişiriyoruz ve altını kapatıp içine çikolatayı ve tereyağını koyup eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Soğuması için bir kenara alıyoruz üstü kabuk bağlamasın diye ara sıra karıştırıyoruz.
- Kekin hazırlanışı; Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Suyu, kakaoyu, vanilini, kabartma tozunu ve elenmiş unu ekleyip tekrar çırpın.
- Dikdörtgen borcama dökün ve yaklaşık 30 dk 175 derecede keki pişirin.
- Kek pişince kürdanla üzerini delin, 1, 5 su bardağı sütü kekin üstüne dökün soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi soğuyan kekin üzerine yayın ve daha sonra iyice soğuyan çikolata sosunuda krem şantinin üstüne yayın.
- Pastanızı en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
Afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder