8 Mart 2021 Pazartesi

Bol Soslu Ağlayan Pasta Tarifi

 

Bol Soslu Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao(25gr)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Çikolata sosu için malzemeler;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 5 yemek kaşığı şeker (tepeleme)
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ (tepeleme)
  • 80 gram sütlü çikolata

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti(1 su bardağı süt ile çırpın)
  • 1,5 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı şeker (kek pişince üstüne dökülecek)

    Bol Soslu Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

  • Çikolata sosun hazırlanışı;Çikolata ve tereyağ hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz ocağa koyup karıştırarak pişiriyoruz .
  • Kaynamaya başlayınca iki dakika daha karıştırarak pişiriyoruz ve altını kapatıp içine çikolatayı ve tereyağını koyup eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Soğuması için bir kenara alıyoruz üstü kabuk bağlamasın diye ara sıra karıştırıyoruz.
  • Kekin hazırlanışı; Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Suyu, kakaoyu, vanilini, kabartma tozunu ve  elenmiş unu ekleyip tekrar çırpın.
  • Dikdörtgen borcama dökün ve yaklaşık 30 dk 175 derecede keki pişirin.
  • Kek pişince kürdanla üzerini delin, 1, 5 su bardağı sütü kekin üstüne dökün soğumaya bırakın.
  • Krem şantiyi soğuyan kekin üzerine yayın ve daha sonra iyice soğuyan çikolata sosunuda krem şantinin üstüne yayın.
  • Pastanızı en az 2 saat buzdolabında bekletelim.
  • Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder