Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Elmalı harcı için;
- 4 adet orta boy elma
- 3 yemek kaşık şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle elmaları soyup rendeliyoruz.
- Tavaya koyup orta ateşte suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Sonra üzerine şekeri, tarçını ve cevizi ilave edip biraz daha karıştırıyoruz.
- Piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur malzemelerini derince bir kaba koyup kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.
- Yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlak açıyoruz.
- Bir tarafına bıçakla şerit şeklinde kesikler yapıyoruz.
- Diğer tarafına elmalı harçtan koyup kıvırıyoruz.
- Hafif yuvarlayıp ay şeklini veriyoruz.
- Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder