2 Mart 2021 Salı

Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Elmalı harcı için;

  • 4 adet orta boy elma
  • 3 yemek kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz

    Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle elmaları soyup rendeliyoruz.
  • Tavaya koyup orta ateşte suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  • Sonra üzerine şekeri, tarçını ve cevizi ilave edip biraz daha karıştırıyoruz.
  • Piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamur malzemelerini derince bir kaba koyup kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.
  • Yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlak açıyoruz.
  • Bir tarafına bıçakla şerit şeklinde kesikler yapıyoruz.
  • Diğer tarafına elmalı harçtan koyup kıvırıyoruz.
  • Hafif yuvarlayıp ay şeklini veriyoruz.
  • Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder