Dızmana Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya veya yarım parça taze maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 6 su bardağı un (550 gr-580 gr)
Sosu için:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
Dızmana Tarifi Yapılışı
- Un ve tuz dışında hamurun tüm malzemelerini bir kaseye koyun, ardından tuzu ve unu dikkatlice ekleyin ve yumuşak bir kütleye yoğuralım.
- Yaklaşık 40-45 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Hamuru yaklaşık 15 parçaya bölün ve ellerinize yapışırsa ellerinize biraz sıvı yağ sürelim.
- Parçaları yan yana bir tepsiye yerleştirin ve tekrar 30 dakika dinlendirelim.
- Sonra sosu üzerine dökün ve üzerine susam serpin. 200 ° derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder