Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet tavuk sarma (Açılmış ve dövülmüş olacak)
- 500 gram mantar
- 1 adet domates rendesi
- 7-8 adet kuru domates(sıcak suda bekletilecek)
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos
- 4 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine
- Kaşar dilimi
- Maydanoz
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı
- Sarmaları baharatlarla harmanlayıp 1saat buzdolabında bekletiyoruz.
- 1 saat sonra sarmaları biraz üst üste gelecek şekilde ikişerli diziyoruz.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişiriyoruz fırın değişiklik gösterebilir 1 saati bulabilir.
- Tavuk pişerken mantarları suyunu saldırmadan kızgın yağda pişiriyoruz.
- Üzerine ince kıyılmış soğanları ekleyip pişiriyoruz.
- Sonra kuru domatesleri ekliyoruz bir tur karıştırıp salça ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- En son domates rendesini ekleyip 1-2 dakika pişiriyoruz. Bunu hazırladıktan sonra beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
- Unu yağda kokusu çıkana kadar kavurup üzerine sütü ekliyoruz tuz ve karabiber ekleyip pişene kadar karıştırıyoruz.
- İşlem tamamlanınca tavukları fırından çıkartıp üzerine mantarlı sostan biraz döküp beşamel sos ekliyoruz
- Sonra tekrar mantarlı karışım ekleyip tekrar beşamel sos ilave edip üzerine kaşar dilimi ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip fırına veriyoruz.
- Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder