29 Mart 2021 Pazartesi

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi

 

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet tavuk sarma (Açılmış ve dövülmüş olacak)
  • 500 gram mantar
  • 1 adet domates rendesi
  • 7-8 adet kuru domates(sıcak suda bekletilecek)
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos

  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzerine

  • Kaşar dilimi
  • Maydanoz

    Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı

  • Sarmaları baharatlarla harmanlayıp 1saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • 1 saat sonra sarmaları biraz üst üste gelecek şekilde ikişerli diziyoruz.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişiriyoruz fırın değişiklik gösterebilir 1 saati bulabilir.
  • Tavuk pişerken mantarları suyunu saldırmadan kızgın yağda pişiriyoruz.
  • Üzerine ince kıyılmış soğanları ekleyip pişiriyoruz.
  • Sonra kuru domatesleri ekliyoruz bir tur karıştırıp salça ekliyoruz ve kavuruyoruz.
  • En son domates rendesini ekleyip 1-2 dakika pişiriyoruz. Bunu hazırladıktan sonra beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Unu yağda kokusu çıkana kadar kavurup üzerine sütü ekliyoruz tuz ve karabiber ekleyip pişene kadar karıştırıyoruz.
  • İşlem tamamlanınca tavukları fırından çıkartıp üzerine mantarlı sostan biraz döküp beşamel sos ekliyoruz
  • Sonra tekrar mantarlı karışım ekleyip tekrar beşamel sos ilave edip üzerine kaşar dilimi ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip fırına veriyoruz.
  • Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder