7 Mart 2021 Pazar

Bol Çikolatalı Pasta Tarifi

 

Bol Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt

Kreması için;

  • 2 poşet krem şanti
  • 3 yemek kaşığı dolusu sürülebilir çikolata
  • 1,5 su bardağı soğuk süt

Ganaji için;

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 100 gram bitter çikolata

    Bol Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Keki için yumurta ve toz şeker çırpılır.
  • Ardından süt ve sıvı yağ eklenir ve çırpmaya devam edilir.
  • Un ve kakao elenerek ilave edilir.
  • Kabartma tozu ve vanilya da eklenir, çırpılır.
  • Büyük kare borcama ya da benim gibi 28×23 cm ölçüsünde kalıbın altına yağlı kağıt.
  • Sererek kek harcı eklenir.
  • İki kez tezgaha vurulur ki kalıba eşit yayılsın ve içindeki hava kabarcığı çıksın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.
  • Fırından fırına farkedeceği için kabardıktan sonra kürdanla kontrol edin.
  • Kürdan temiz çıkarsa fırından alın.
  • Kek ılıyınca kürdanla delikler açılır ve üzerine soğuk süt gezdirilir.
  • Krem şanti soğuk süt ile en az 5 dakika çırpılır.
  • Kıvam alınca içine sürülebilir çikolata ilave edilir ve 2 dakika daha çırpılır.
  • Kek sütü tamamen çekince yarım saat kadar bekletilir.
  • Hazırlanan çikolatalı krem şanti kekin üzerine eşit bir şekilde eklenir.
  • Ganaji için krema sos tavasına alınır. En küçük göz ocakta ısıtılır.
  • Kaynama noktasına gelmeden ocak kapatılır ve içine çikolata eklenir, karıştırılır.
  • Tamamen soğuyunca kıvamı henüz akışkan iken pastanın üzerine gezdirilir.
  • En az iki saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Size tavsiyem bir gece önceden yapmanız👌.
  • Bu tür pastaları rahatlıkla dilimlemek için bir puf noktası da bıçağı ocakta ısıtın. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder