Bol Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
- 1,5 su bardağı süt
Kreması için;
- 2 poşet krem şanti
- 3 yemek kaşığı dolusu sürülebilir çikolata
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Ganaji için;
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 100 gram bitter çikolata
Bol Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı
- Keki için yumurta ve toz şeker çırpılır.
- Ardından süt ve sıvı yağ eklenir ve çırpmaya devam edilir.
- Un ve kakao elenerek ilave edilir.
- Kabartma tozu ve vanilya da eklenir, çırpılır.
- Büyük kare borcama ya da benim gibi 28×23 cm ölçüsünde kalıbın altına yağlı kağıt.
- Sererek kek harcı eklenir.
- İki kez tezgaha vurulur ki kalıba eşit yayılsın ve içindeki hava kabarcığı çıksın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.
- Fırından fırına farkedeceği için kabardıktan sonra kürdanla kontrol edin.
- Kürdan temiz çıkarsa fırından alın.
- Kek ılıyınca kürdanla delikler açılır ve üzerine soğuk süt gezdirilir.
- Krem şanti soğuk süt ile en az 5 dakika çırpılır.
- Kıvam alınca içine sürülebilir çikolata ilave edilir ve 2 dakika daha çırpılır.
- Kek sütü tamamen çekince yarım saat kadar bekletilir.
- Hazırlanan çikolatalı krem şanti kekin üzerine eşit bir şekilde eklenir.
- Ganaji için krema sos tavasına alınır. En küçük göz ocakta ısıtılır.
- Kaynama noktasına gelmeden ocak kapatılır ve içine çikolata eklenir, karıştırılır.
- Tamamen soğuyunca kıvamı henüz akışkan iken pastanın üzerine gezdirilir.
- En az iki saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Size tavsiyem bir gece önceden yapmanız👌.
- Bu tür pastaları rahatlıkla dilimlemek için bir puf noktası da bıçağı ocakta ısıtın. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder